Η AEGEAN ανακοινώνει την έναρξη Προγράμματος Υποτροφιών για την εκπαίδευση πιλότων της πολιτικής αεροπορίας σε 2 ελληνικές σχολές και την απόκτηση του επαγγελματικού πτυχίου πολιτικής αεροπορίας (Integrated Commercial Pilot License with MCC).

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα αφορά στην πραγματοποίηση σπουδών πλήρους φοίτησης αποκλειστικά στις ελληνικές σχολές Global Aviation με έδρα την Αθήνα και Egnatia Aviation με έδρα την Καβάλα.

Για την υλοποίηση του προγράμματος θα επιλεγούν έως 100 υποψήφιοι πιλότοι, σύμφωνα με τους ισχύοντες Όρους και Προϋποθέσεις συμμετοχής.

Μέσω του προγράμματος υποτροφιών, η εταιρεία έχει στόχο να συνεισφέρει στην απόκτηση απαραίτητων εφοδίων από νέους που αγαπούν την αεροπορία και έχουν όνειρο ζωής να εργαστούν ως πιλότοι.

Διάρκεια Εκπαίδευσης / Προγραμματισμός

Η εκπαίδευση στις σχολές διαρκεί 14 με 17 μήνες. Περιλαμβάνει θεωρητική εκπαίδευση σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, διάρκειας περίπου 9 μηνών και πτητική εκπαίδευση σε αεροσκάφη και εξομοιωτές πτήσεων, διάρκειας περίπου 7 – 8 μηνών. Η θεωρητική και η πτητική εκπαίδευση θα εναλλάσσονται κατά την περίοδο φοίτησης, ανάλογα με το γνωστικό αντικείμενο.

Διαβάστε αναλυτικά και δείτε τι χρειάζεται για να συμμετέχετε.