Συναντήσαμε τον διευθυντή της Asian Aviation, κ. Τάκη Δημητρίου και μας μίλησε για τη Singapore Airlines, τη Scoot, αλλά και γενικότερα τον τουρισμό από και προς Ασία. 

Συνέντευξη: Ηλέκτρα Αλευρίτη

1. Η Asian Aviation διαθέτει μακρόχρονη εμπειρία στο χώρο των αερομεταφορών, καθώς λειτουργεί ως αποκλειστικός αντιπρόσωπος πωλήσεων (GSA) των υπηρεσιών και προϊόντων των Singapore Airlines, Singapore Airlines Cargo, Scoot Tigerair, United Cargo και Tradewinds / SIA Holidays σε Ελλάδα, Κύπρο και Αλβανία. Πως διαμορφώνεται ο κλάδος σήμερα; Ποιες είναι οι προκλήσεις στην αεροπορική βιομηχανία και ποιες δυσκολίες αντιμετωπίζει ένα GSA;

Η εμπειρία της εταιρείας μας ξεκινάει από πολύ παλαιότερα, διότι ήμουν ενεργός Διευθυντής Πωλήσεων της Singapore Airlines για 20 περίπου χρόνια. Η Asian Aviation, με μια καλή ομάδα, καταφέραμε να οργανώσουμε όλο το φάσμα των προϊόντων της Singapore Airlines, ένα πολύ καλό τμήμα εμπορευμάτων και επίσης το στοίχημα μιας low cost αεροπορικής εταιρείας (Scoot) μεγάλων αποστάσεων.
Οι προκλήσεις στην αεροπορική βιομηχανία επηρεάζονται από πολλούς παράγοντες, από τον ανταγωνισμό, την αυξανόμενη επιβατική κίνηση, τους προορισμούς που εξυπηρετούνται από πολλές εταιρείες κ.α. Ένα GSA πρέπει να μένει ουδέτερο, είναι ο μεσάζοντας ανάμεσα στην αεροπορική εταιρεία και τους κύριους πελάτες μας, τα ταξιδιωτικά γραφεία.

2. Καλύπτετε όλο το φάσμα των υπηρεσιών του ομίλου Singapore Airlines Group. Θεωρείτε ότι στο μέλλον μπορείτε να αναλάβετε και άλλες ασιατικές αεροπορικές εταιρείες;
Ναι καλύπτουμε όλη το φάσμα της Singapore Airlines, με την προσθήκη της Scoot πέρσι με απευθείας πτήσεις από Αθήνα προς Σιγκαπούρη και όλους τους προορισμούς της Ασίας και Ωκεανίας. Ασιατικές εταιρείες είναι πολύ δύσκολο να εκπροσωπηθούν από εμάς λόγω σύγκρουσης συμφερόντων, εκτός και αν δεν συντρέχει τέτοιος λόγος. Πρωταρχικός μας στόχος είναι η τήρηση των όρων των συμβολαίων μας.

3. Πως βλέπετε τον τουρισμό από και προς την Ασία; Γιατί κάποιος να επιλέξει την Singapore ή την Scoot για να ταξιδέψει στον προορισμό του;
Υπάρχει συνεχής αύξηση από και προς Ασία. Με την Scoot παρατηρήσαμε επίσης πολλά γκρουπ από διαφορετικές χώρες της Ασίας για πρώτη φορά.
Η Singapore Airlines έχει αποδείξει την τεράστια αξία της σε θέματα service και πολυτέλειας και μπορεί κάποιος να ταξιδέψει μέσω κάποιας Ευρωπαϊκής πόλης με καθημερινές αναχωρήσεις. Η Scoot προσφέρει απευθείας σύνδεση με τη Σιγκαπούρη, προσιτές τιμές, αλλά πάντα με την αξιοπιστία και ασφάλεια του ομίλου της Singapore Airlines.