Η Air China εντάσσει το A350-900.Ο αερομεταφορέας είναι ο πρώτος πελάτης της ηπειρωτικής Κίνας που παραγγέλνει και αναλαμβάνει την κυριότητα του νεότερου και πιο αποδοτικού αεροσκάφους διπλού κινητήρα στον κόσμο.

Τα αεροσκάφη A350-900 της Air China θα διαθέτουν άνετη διαρρύθμιση καμπίνας τριών θέσεων με 312 θέσεις: 32 business , 24 premium και 256 οικονομικές. Η αεροπορική εταιρεία θα λειτουργήσει αρχικά το νέο αεροσκάφος στα εσωτερικά της δρομολόγια.

Προσφέροντας νέα επίπεδα απόδοσης και άνεση στην αγορά μεγάλων αποστάσεων, η οικογένεια A350 είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για τις ανάγκες των αεροπορικών εταιρειών της Ασίας-Ειρηνικού. 

Το A350 XWB είναι μια ολοκαίνουργια οικογένεια αεροσκαφών μεγάλου μήκους που διαμορφώνουν το μέλλον των αεροπορικών ταξιδιών και διαθέτουν το τελευταίο αεροδυναμικό σχεδιασμό, την άτρακτο και τα φτερά από ανθρακονήματα, καθώς και τους νέους κινητήρες Rolls-Royce Trent XWB. Μαζί, αυτές οι τελευταίες τεχνολογίες μεταφράζονται σε ασυναγώνιστα επίπεδα λειτουργικής αποδοτικότητας, με 25% μείωση της καύσης καυσίμων και των εκπομπών και σημαντικά χαμηλότερο κόστος συντήρησης.

Η καμπίνα του εναέριου χώρου, εκτός από την ευρυχωρία και την ησυχία των αεροσκαφών, προσφέρει καλύτερη ατμόσφαιρα, σχεδιασμό και υπηρεσίες, συμβάλλοντας σε ανώτερα επίπεδα άνεσης και ευεξίας και θέτοντας νέα πρότυπα όσον αφορά την πτήση των επιβατών σε όλες τις κατηγορίες.

Έως τα τέλη Ιουλίου 2018, η Airbus κατέγραψε συνολικά 890 σταθερές παραγγελίες για το A350 XWB από 46 πελάτες παγκοσμίως, καθιστώντας το ήδη ένα από τα πιο επιτυχημένα αεροσκάφη μεγάλου βεληνεκούς.