Η Έλι Χόλμαν, μητέρα τριών παιδιών από το Κεντ, συνελήφθη από αστυνομικούς μόλις προσγειώθηκε μετά από οκτάωρη πτήση στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι και οδηγήθηκε, όπως λέει, σε ένα κρατητήριο όπου η ζέστη και δυσοσμία ήταν ανυπόφορες.

Φθάνοντας στο εμιράτο στις 13 Ιουλίου η Βρετανίδα οδοντίατρος ενημερώθηκε ότι η βίζα της είχε λήξει κι έπρεπε να γυρίσει αμέσως πίσω στο Λονδίνο. Η γυναίκα λογόφερε με τους αστυνομικούς υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορεί να μπει ξανά στο αεροπλάνο με το κοριτσάκι της για άλλη μια πολύωρη πτήση. Τα πράγματα πήραν άσχημη τροπή όταν ένας από τους αστυνομικούς τη ρώτησε αν είχε πιει. «Του απάντησα είπα ότι είχα πιει ένα ποτήρι κρασί στη διάρκεια της πτήσης που μου πρόσφερε δωρεάν το προσωπικό της Emirate Airlines», είπε η γυναίκα στη Daily Mail.

Σύμφωνα με την iefimerida.gr εκείνος της απάντησε ότι η κατοχή αλκοόλ, έστω κι αν έχει ήδη καταναλωθεί, διώκεται ποινικά στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Την υποχρέωσε δε να δώσει δείγμα αίματος, που βγήκε θετικό για αλκοόλ. Η 44χρονη λέει ότι ένας από τους φύλακες στο κρατητήριο, όπου παρέμεινε επί τρεις ημέρες, προσπάθησε να της ξεριζώσει τις εξτένσιον μαλλιών.

Τελικά αφέθηκε προσωρινά ελεύθερη με εγγύηση, αλλά μέχρι στιγμής η περιπέτεια της έχει στοιχίσει κάπου 30.000 στερλίνες για νομικά και άλλα έξοδα, αλλά και από την απώλεια ωρών εργασίας.