Η Λευκωσία γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού στις 29 Σεπτεμβρίου και διοργανώνει τουριστική εκδήλωση με αφορμή την παγκόσμια ημέρα τουρισμού.

Στόχος της δράσης είναι να γνωρίσει ο επισκέπτης της Κύπρου, τις κυπριακές ομορφιές, τα μουσεία και την παράδοση της Κύπρου. Ταυτόχρονα προσφέρονται πολλές δραστηριότητες, όπως ποδηλασία, περίπατοι στην πόλη, ξεναγήσεις με λεωφορείο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Ξενάγηση στα μουσεία: Κυπριακό Μουσείο, Μουσείο Παγκυπρίου Γυμνάσιου, Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο, Βυζαντινό Μουσείο και Μουσείο Λαϊκής Τέχνης, Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας, Μουσείο Γεωργίου και Νεφέλης Τζιάπρας Πιερίδη, Λεβέντειος Πινακοθήκη, Μουσείο Αγώνος, Εθνολογικό Μουσείο, Μουσείο Ιστορικής Μοτοσικλέτας Κύπρου και Κρατική Πινακοθήκη. Εκκίνηση στην είσοδο του κάθε μουσείου, 11.00 στα ελληνικά και 12.30 στα αγγλικά.

Ξενάγηση με ποδήλατο σε αγγλικά και ελληνικά: Εκκίνηση από Πλατεία Φανερωμένης (10.30-12.30, με νερό, κράνος και ποδήλατο, φροντίδι κάθε συμμετέχοντα)

Περίπατος στην πόλη με σημείο εκκίνησης την Πλατεία Φανερωμένης στις 11.00 με στόχο τις ομορφιές της Λευκωσίας εντός και εκτός των τειχών της!

Ξενάγηση με λεωφορεία και εκκίνηση στην Πλατεία Φανερωμένης από τις 11.00 και κάθε μισή ώρα μέχρι τις 13.30 στα ελληνικά και στα αγγλικά.

Η είσοδος στα μουσεία και οι ξεναγήσεις είναι δωρεάν, ενώ η εκδήλωση αρχίζει με ένα live link από το Love fm και σύντομη συναυλία από την μπάντα Sistema Cyprus, στην Πλατεία Φανερωμένης στις 10.00

Για όσους βρίσκονται εκτός Λευκωσίας, θα υπάρχουν λεωφορεία για να τους μεταφέρουν εάν επιθυμούν.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης στο: https://nicosia.cyprustimes.com/2018/08/27/i-leykosia-giortazei-tin-pagkosmia-imera-toyrismoy-me-eleytheri-eisodo-se-epilegmena-moyseia-kai-dorean-xenagiseis/