Περισσότεροι (21.499) είναι φέτος οι τουρίστες που έφτασαν στην Αχαΐα και την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, μέσω του αεροδρομίου του Αράξου, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που αφορούν στην επιβατική κίνηση.

Πιο συγκεκριμένα, την ίδια στιγμή αναμένονται σε Αχαΐα και Ηλεία 46 τουριστικοί πράκτορες από την Πολωνία, ενόψει της νέας αεροπορικής σύνδεσης που θα εγκαινιαστεί την επόμενη ταξιδιωτική περίοδο, μεταξύ της Πολωνίας και του Αεροδρομίου Αράξου, σύμφωνα με το  thebest.gr.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υποστηρίζοντας την ενίσχυση του τουρισμού, αλλά και τη δημιουργία νέων αεροπορικών συνδέσεων της περιοχής με προορισμούς του εξωτερικού, διοργανώνει σε συνεργασία με τον ΕΟΤ και την TUI Πολωνίας, ένα ταξίδι γνωριμίας (Fam Trip) για 46 τουριστικούς πράκτορες από την Πολωνία.

Το χρονικό διάστημα από 22.09.2018 έως 29.09.2018 θα επισκεφτούν και θα διαμείνουν στους Νομούς Ηλείας και Αχαΐας 46 τουριστικοί πράκτορες της TUI Πολωνίας, προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά τους προορισμούς και τις εμπειρίες που μπορεί να προσφέρει η Δυτική Ελλάδα στον ταξιδιώτη.

Τέλος, βραχύβια αποδείχτηκε η αεροπορική σύνδεση Αράξου – Λάρνακας, η οποία διήρκησε για το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου και διεκόπη.