Σε μείωση των ετήσιων κερδών της αναφέρθηκε η Ryanair σε σχετική ανακοίνωση, εξαιτίας κυρίως των συνεχιζόμενων απεργιών μέσα στο έτος, αλλά και της ανόδου της τιμής του πετρελαίου.

Ειδικότερα, η Ryanair ανακοίνωσε, ότι τα ετήσια κέρδη της θα είναι μειωμένα κατά 12%.

Η εταιρεία επισημαίνει πως έχει υποστεί απώλειες στην κίνηση τωνταξιδιωτών λόγω των απεργιών των πιλότων και των πληρωμάτων καμπίνας μέσα στον Σεπτέμβριο, που έπληξαν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και τις προκρατήσεις κατά το γ’ τρίμηνο. Ωστόσο, η εταιρεία έκανε ακόμη λόγο και για αυξημένες τιμές καυσίμων, λόγω της ανόδου της τιμής του πετρελαίου.

Ο CEO της, Michael O’Leary, ανέφερε

«Ενώ καταφέραμε να διαχειριστούμε με επιτυχία πέντε απεργίες από το 25% των Ιρλανδών πιλότων μας το καλοκαίρι, δύο πρόσφατες, συντονισμένες απεργίες πληρωμάτων καμπίνας και πιλότων σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες επηρέασαν τον αριθμό των επιβατών (μέσω της ακύρωσης πτήσεων), καθώς και τις κρατήσεις και τις αποδόσεις, αλλά και τα αεροπορικά εισιτήρια κατά το γ’ τρίμηνο.

Αν και λυπούμαστε γι’ αυτές τις ακυρώσεις, πάνω από το 90% των προγραμματισμένων πτήσεων λειτούργησαν το διήμερο των απεργιών. Ωστόσο, η εμπιστοσύνη των καταναλωτών, οι προκρατήσεις και τα εισιτήρια του γ’ τριμήνου επηρεάστηκαν κυρίως για τις ενδιάμεσες σχολικές διακοπές του Οκτωβρίου και των Χριστουγέννων, στις πέντε χώρες όπου επαναλαμβάνονταν αυτές οι αχρείαστες απεργίες», καταλήγει η ανακοίνωση.