Η Athens Flying Week-Tanagra International Airshow 2018 το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Σεπτεμβρίου απογειώθηκε σε νέα ύψη με περισσότερους από 60.000 θεατές.

Ανακοινώθηκαν μάλιστα και οι νέες ημερομηνίες της 8ης ATHENS FLYING WEEK στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου 2019.

Σχετικά με την εκδήλωση: 4.000 ξένοι επισκέπτες, spotters και δημοσιογράφοι ταξίδεψαν από 18 χώρες του εξωτερικού για να παρακολουθήσουν το μεγάλο event της Ελλάδας και ένα από τα σημαντικότερα πια AIRSHOW της Ευρώπης.

Ειδικότερα, η 7η συνεχής χρονιά διοργάνωσης της Athens Flying Week, σηματοδότησε την εδραίωση της Ελλάδας ως προορισμό θεματικού αεραθλητικού τουρισμού.

Το εναρκτήριο λάκτισμα της φετινής ATHENS FLYING WEEK-Tanagra International Airshow έδωσε την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου η AEGEAN χαρίζοντας ένα ιδιαίτερο θέαμα στον αττικό ουρανό με μια χαμηλή πτήση πάνω από την Αθήνα, με την Ελβετική ομάδα PC-7 ακολουθούμενη από το SKYVAN με τους εναέριους φωτογράφους της air-to-air photography aviation photocrew.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα υψηλού επιπέδου αεραθλητικής δραστηριότητας, η air-to-air photography aviation photocrew, που ήταν sold out από την ημέρα της ανακοίνωσης της συμμετοχής της στην Athens Flying Week από φανατικούς αεροφωτογράφους από όλο τον κόσμο.

Φυσικά, στην κορυφαία θέση, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις με την Πολεμική Αεροπορία, το ‘Zeus’’ F-16 Demo Team, το Τ-6 A “Daedalus” Demo Team καθώς και τα Mirage 2000 και τα PHANTOM της Πολεμικής Αεροπορίας, το S-70B Aegean Hawk του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και τα Apache AH64, Chinook CH-47 και Huey UH-1 της Αεροπορίας Στρατού, καθώς και οι επίλεκτες δυνάμεις τους.

Η WIZARD AEROBATICS και ο Δημήτρης Βερβερέλης με το AIRBUS HELICOPTER EC-120B

Οι Hellenic Skydivers, Skydive Attica και Skydive Athens πρόσθεσαν στο θέαμα αλεξιπτωτιστές αλλά και πρόσφεραν πληροφορίες για όσους δελεάστηκαν να τολμήσουν την εμπειρία της μοναδικής αυτής δραστηριότητας.

Από τη Ρουμανία η Blue Air με BOEING 737-800

Παρόντες ο Γιώργος Παπαγιάννης και οι Kavala RC Team σε επιδείξεις αερομοντελισμού.
Οι στατικές εκθέσεις ιστορικών αλλά και σύγχρονων αεροσκαφών, πλημμύρισαν από ενθουσιώδεις θεατές που άδραξαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν πτητικά μέσα που σπάνια εκτίθενται στο ευρύ κοινό.

Ακόμη, φέτος F-18( C-15) από την Ισπανία, Casa C-295 από την Πολωνία, το Aermacchi Μ 346 από την Ιταλία καθώς και το ιστορικό αμερικανικό μεταγωγικό MV-22 αποτέλεσαν πολυφωτογραφημένα εκθέματα.

Ακόμη, έκαναν αισθητή την παρουσία τους τα πιο εντυπωσιακά αποκτήματα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, στη διάθεση των επισκεπτών για επίσκεψη στο εσωτερικό τους και συχνά ξενάγηση από ειδικούς πιλότους και μηχανικούς.

Αγαπημένο του κοινού και το δυναμικό νυχτερινό show που ξεσήκωσε τους θεατές με πυροτεχνήματα και μουσική συνδυασμένα με ακροβασία στους αιθέρες, από τους παγκόσμιους πρωταθλητές Johan Gustafsson από τη Σουηδία Frank van Houten από την Ολλανδία και Luca Bertossio από την Ιταλία που φρόντισαν να κλείνουν το πτητικό πρόγραμμα κάθε ημέρας με μια έκρηξη χρωμάτων και συναισθημάτων.

 Για τους μικρότερους φίλους λειτουργούσε πλούσιος παιδότοπος και ένα πλήρες στρατόπεδο της περιόδου 1940-1945, μια πρωτότυπη μεταφορά της ιστορίας με δυνατότητα διαδραστικής συμμετοχής από την Ομάδα Αναβίωσης Ελληνικού Στρατού.

Τέλος, σημειώνεται πως οι εκδηλώσεις της Athens Flying Week -Tanagra International Airshow 2018 ολοκληρώθηκαν με το καθιερωμένο closing party όπου βραβεύτηκαν όλες οι ομάδες συμμετεχόντων.