Ένας από τους πιο γνωστούς Βρετανούς σχεδιαστές της Savile Row, ο Ozwald Boateng OBE, πρόκειται να είναι ο επόμενος σχεδιαστής των νέων στολών της British Airways.

Πιο συγκεκριμένα, ο Boateng θα σχεδιάσει μια μοναδική συλλογή για τους 32.000 υπαλλήλους της British Airways, που φορούν στολή ως μέρος του ρόλου τους. Η νέα στολή θα αποτελέσει σημαντικό κομμάτι των εορτασμών της αεροπορικής εταιρείας για την 100ή της επέτειο.

Ο Alex Cruz, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της British Airways, δήλωσε:   

«Οι στολές μας αποτελούν ένα χαρακτηριστικό σύμβολο της μάρκας μας σε όλη την 100ετή ιστορία μας και η συνεργασία μας με τον Ozwald θα μας οδηγήσει στο επόμενο κεφάλαιο του ταξιδιού μας».

«Σε μια εποχή που επενδύουμε στους πελάτες, οι νέες στολές μας είναι μια οπτική αναπαράσταση της επένδυσης στους ανθρώπους μας, οι οποίοι θέλουμε να αισθάνονται περήφανοι όταν φορούν τη νέα μας στολή».

    

Ο Ozwald Boateng OBE, δήλωσε: «Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος για τη δημιουργία αυτής της νέας στολής για τη British Airways. Είναι σημαντικό για εμένα να δημιουργήσω κάτι που θα κάνει όλους τους 32.000 εργαζομένους της British Airways σε όλο τον κόσμο, που θα φορούν τη στολή τους, πραγματικά ενθουσιώδεις, ενώ συγχρόνως μου επιτρέπουν να επιδείξω τις δεξιότητές μου ως σχεδιαστής. Η British Airways επενδύει 4,5 δισεκατομμύρια λίρες για τα επόμενα πέντε χρόνια και η ομοιόμορφη σχεδίαση θα αποτελέσει μέρος αυτής της επένδυσης. Για το λόγο αυτό ανυπομονώ να πάρω στα χέρια μου μια στολή και να την εξελίξω σε μια υπέροχη συλλογή».

Αξίζει να σημειωθεί, πως η British Airways έχει συνεργαστεί με πολλά διάσημα ονόματα από το χώρο της μόδας σε όλη την ιστορία της για να σχεδιάσει τις στολές της. Ανάμεσα σε αυτά ο Paul Costelloe, ο Roland Klein, ο Baccart Weatherall, ο Hardy Amies και ο Julien MacDonald, σχεδιαστής της υπάρχουσας στολής της αεροπορικής εταιρείας.

Επιπλέον, η British Airways θα επενδύσει £ 4.5 δισεκατομμύρια λίρες στην εξυπηρέτηση των πελατών της μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Η επένδυση περιλαμβάνει την εγκατάσταση βέλτιστης ποιότητας WiFi με ισχύ σε κάθε κάθισμα, την τοποθέτηση 128 αεροσκαφών μακρινών αποστάσεων με νέους εσωτερικούς χώρους και την παράδοση 72 νέων αεροσκαφών.

Τέλος, η  αεροπορική εταιρεία θα παρουσιάσει, επίσης, το νέο κάθισμα Club World με άμεση πρόσβαση στο διάδρομο του αεροσκάφους το επόμενο έτος.