Σύμφωνα με την Travelport, οι χώρες που είδαν τη μεγαλύτερη αύξηση στις κρατήσεις πτήσεων από ταξιδιώτες από την Ιταλία τους τελευταίους 12 μήνες είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, η Κίνα και η Τουρκία.

Ειδικότερα, από την 1η Οκτωβρίου 2017 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018, οι κρατήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Ιταλία μέσω όλων των παγκόσμιων συστημάτων διανομής (GDS) προς τις ΗΠΑ έφτασαν στις 30.000, αυξήθηκαν, δηλαδή, κατά 5% σε σχέση με τους προηγούμενους 12 μήνες. Οι κρατήσεις στην Κίνα από την Ιταλία ΄έφτασαν στις 26.366, αύξηση κατά 9%, και τέλος στην Τουρκία έφτασαν στις 18.098, σημειώνοντας αύξηση 27%.

Τα παγκόσμια συστήματα διανομής (GDS) είναι τεράστια δίκτυα υψηλής τεχνολογίας που επιτρέπουν στους ταξιδιωτικούς πράκτορες, στις εταιρείες διαχείρισης ταξιδιών και στις μεγάλες επιχειρήσεις, μεταξύ άλλων, να αναζητούν και να κρατούν θέσεις αεροπορικών εταιρειών, δωμάτια ξενοδοχείων, ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και άλλα ταξιδιωτικά στοιχεία. Σε παγκόσμιο επίπεδο το 2017, η Travelport επεξεργάστηκε 1 τρισεκατομμύριο συναλλαγές μέσω της πλατφόρμας της.

Ο Sandro Gargiulo, Διευθύνων Σύμβουλος της Travelport για την Ιταλία και τη Μάλτα, δήλωσε: «Είναι ενδιαφέρον να διαπιστώσουμε ότι οι κρατήσεις πτήσεων προς τις ΗΠΑ και την Κίνα, δύο από τους κορυφαίους εμπορικούς εταίρους της Ιταλίας εκτός Ευρώπης, έχουν αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με το παρελθόν. Ένας από τους πολλούς λόγους που οι άνθρωποι επιλέγουν να ταξιδέψουν είναι η αύξηση των πτήσεων από αεροπορικές εταιρείες, όπως η Air Italy».

Η Ινδία και η Ελλάδα ολοκλήρωσαν τις πέντε πρώτες θέσεις στον πίνακα που συνέταξε η Travelport. Η Ινδία έφτασε στις 16.020 (+ 11%) στις κρατήσεις από την Ιταλία μέσω όλων των GDS, ενώ η Ελλάδα σημείωσε άνοδο στις 15.516 (+ 13%).

Ο κ. Gargiulo πρόσθεσε: «Η Travelport έχει επενδύσει σημαντικά στην ανάπτυξη προϊόντων αναλύσεων αιχμής για ταξιδιωτικούς πράκτορες και αεροπορικές εταιρείες, διότι αναγνωρίζουμε τις επιπτώσεις που μπορούν να έχουν στα έσοδά τους. Ακόμη και με τη σχετικά απλή ανάλυση των κρατήσεων, όπως κάναμε εδώ, οι πράκτορες μπορούν να εξελίσσουν τα πακέτα που προσφέρουν σύμφωνα με τη ζήτηση των ταξιδιωτών και να στηρίζουν τις αεροπορικές εταιρείες για τον εντοπισμό των αναγκών αύξησης ή μείωσης των πτήσεων σε συγκεκριμένες διαδρομές».

Σημειώνεται, πως αργότερα αυτή την εβδομάδα, η Travelport θα πραγματοποιήσει την αποκλειστική εκδήλωση Travelport LIVE Europe στη Ρώμη. Η εκδήλωση θα συγκεντρώσει πάνω από 200 επιχειρηματικούς ηγέτες από ολόκληρη την περιοχή για να συζητήσουν τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες, που προκαλούν οι νέες τεχνολογίες για την ταξιδιωτική βιομηχανία στην Ευρώπη. Θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις και συζητήσεις σε ομάδες με παγκόσμιους, περιφερειακούς και τοπικούς ηγέτες της Travelport, καθώς και αξιόλογους ομιλητές τρίτων όπως τον Bibop G. Gresta, πρόεδρο και συνιδρυτή της Hyperloop Transportation Technologies.