Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις ελκυστικές περιοχές της Μεσογείου για τουριστικές επενδύσεις μεταξύ των διεθνών επενδυτών, σύμφωνα με έρευνα, που διεξήχθη από την διεθνή πλατφόρμα ακινήτων Tranio και του Mediterranean Resort & Hotel Real Estate Forum (MR & H) μεταξύ 60 κτηματομεσιτών, επενδυτών και εμπειρογνωμόνων, που δραστηριοποιούνται στις χώρες της Μεσογείου, όπως παρουσιάζεται στο tornosnews.gr.

Η Ελλάδα, μάλιστα, βρίσκεται στο στόχαστρο του ενδιαφέροντος από funds των ΗΠΑ και της Βρετανίας.Τα βασικά συμπεράσματα της έρευνας είναι:

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (86%) σημειώνει ότι η δραστηριότητα των διεθνών επενδυτών αυξάνεται στην περιοχή της Μεσογείου.

Η Ισπανία, η Ελλάδα και η Ιταλία αναδεικνύονται ως οι πιο ελκυστικές χώρες για τους επενδυτές.

Οι κυριότεροι παράγοντες που συμβάλλουν στη δημοτικότητα μιας χώρας για επενδύσεις είναι η σταθερή οικονομία και τα χαμηλά τραπεζικά έξοδα (Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία), τα κίνητρα για απόκτηση κατοικίας ή της ιθαγένειας (Ισπανία, Πορτογαλία, Κύπρος), και μια αναπτυσσόμενη αγορά με προοπτικές υψηλής απόδοσης (Ελλάδα).

Το 55% των ερωτηθέντων θεωρούν τις Κυκλάδες ως την πλέον κατάλληλη περιοχή για επενδύσεις στην Ελλάδα, με πρώτες επιλογές τη Σαντορίνη, Μύκονο και Πάρο. Ακολουθούν η Αθήνα (36%), Κρήτη (27%) και για κάποιους ερωτηθέντες ελκυστικές επενδυτικές περιοχές κρίνονται και η Ρόδος και Χαλκιδική.

Το 39% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η Costa del Sol και άλλες τοποθεσίες στις ακτές της Ανδαλουσίας (Μάλαγα, Μαρμπέγια, Μπεναλμαδένα, Τορεμολίνος, Φουενχιρόλα) είναι ιδιαίτερα ελκυστικές για επενδύσεις στην Ισπανία.

Τα 3 και 4 αστέρων ξενοδοχεία και θέρετρα είναι οι πιο δημοφιλείς τύποι επενδύσεων στη Μεσόγειο μεταξύ των διεθνών επενδυτών.

Οι διακοπές, η δεύτερη κατοικία και η διαφοροποίηση χαρτοφυλακίου είναι οι βασικοί λόγοι για ξενοδοχειακή επένδυση στη Μεσόγειο.