Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου αναφορικά με την αρχική προσφορά για την 20ετή σύμβαση παραχώρησης του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», κατατέθηκε εχθές στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Συγκεκριμένα, στην αναφορά, την οποία υπέβαλε ο απόστρατος πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτης Σταμάτης, υποστηρίζεται ότι το Ελληνικό Δημόσιο θα ζημιωνόταν με 740 εκατ. ευρώ εάν δεν επενέβαινε η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο μηνυτής ζητά να διερευνηθεί η πιθανότητα τέλεσης αδικημάτων, κακουργηματικού χαρακτήρα, όπως απιστία σχετική με την υπηρεσία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του ν. 1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου και παράβαση καθήκοντος.

Ακόμη, στη μήνυση λέγεται ότι «σαφώς και ανενδοιάστως, πως με υπερβολικά χαμηλή προσφορά θα εδίδετο 20ετή παράταση στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, προφανώς λόγω λανθασμένων εκτιμήσεων και προβληματικών εισηγήσεων ή παραλείψεων των τεχνικών συμβούλων, των υπαλλήλων του ΤΑΙΠΕΔ, που αποτίμησαν λανθασμένα την αξία του αεροδρομίου καθώς το τελικό τίμημα είναι υπερδιπλάσιο του αρχικού και εάν δεν παρενέβαινε η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα δίναμε το αεροδρόμιο «κοψοχρονιά»».