Επιβάτης επιτέθηκε ρατσιστικά σε μία ηλικιωμένη, έγχρωμη γυναίκα, επειδή καθυστέρησε να σηκωθεί από το κάθισμά της για να περάσει ο άνδρας.

Το περιστατικό έλαβε χώρα σε πτήση της εταιρείας «Ryanair» από τη Βαρκελώνη για το Λονδίνο, την Παρασκευή.

Στο βίντεο, φαίνεται ο άντρας, ο οποίος είχε θέση δίπλα στο παράθυρο του αεροπλάνου να περιμένει να σηκωθεί η 77χρονη γυναίκα, η οποία είχε θέση στο διάδρομο. Ο άντρας νευριάζει, όταν βλέπει πως η γυναίκα αργεί να σηκωθεί και αρχίζει να βρίζει.

Όταν το περιστατικό γίνεται αντιληπτό από την κόρη της 77χρονης, του εξηγεί ότι η μητέρα του έχει κινητικό πρόβλημα και δεν μπορεί να σηκωθεί εύκολα. Αλλά αυτός απτόητος συνεχίζει:

«Δεν με νοιάζει αν είναι ανάπηρη ή όχι – αν εγώ της πω να σηκωθεί και να βγει… θα βγει».

«Ελπίζω κάποιος να κάτσει δίπλα σου, επειδή εγώ δεν θέλω να κάτσω δίπλα σ’ εσένα και στο άσχημο πρόσωπό σου» συνεχίζει ο άνδρας.

Η γυναίκα άναυδη από όσα έχει ακούσει προσπαθεί να απαντήσει, ενώ εκείνη την ώρα έρχεται και μία αεροσυνοδός για να ηρεμήσει την κατάσταση, αλλά πριν προλάβουν να μιλήσουν, ο άντρας συνεχίζει το παραλήρημά του: «Μη μου μιλάς σε μια ξένη γλώσσα, ηλίθια άσχημη αγελάδα».

Στη συνέχεια παρεμβαίνει ένας άλλος άνδρας επιμένοντας να πετάξουν τον αυθάδη επιβάτη έξω από το αεροπλάνο. «Πετάξτε τον έξω επιτέλους! Πετάξτε τον, να ηρεμήσουμε!»

Τελικά μετά από αρκετή ώρα οι αεροσυνοδοί κατάφεραν να ηρεμήσουν τον άντρα και όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε, ο άντρας κατέληξε στα χέρια της αστυνομίας.

Τέλος, σημειώνεται πως εκπρόσωπος της «Ryanair» δήλωσε για το περιστατικό ότι «αναφέρθηκε στην αστυνομία του Έσεξ και τώρα πια είναι θέμα της αστυνομίας».

Δείτε το επίμαχο βίντεο: