Στις εργασίες τους επέστρεψαν στις 2.50μμ οι εργαζόμενοι στην εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης αεροσκαφών LGS στο αεροδρόμιο Πάφου, που διαμαρτύρονταν για απολύσεις συναδέλφων τους.

Μετά από δυόμιση ώρες σχεδόν απεργιακών μέτρων, ο διάλογος που ήταν σε εξέλιξη την τελευταία ώρα απέδωσε καρπούς και ήδη το σύνολο του προσωπικού της εταιρείας επανήρχισε την εξυπηρέτηση των αεροσκαφών που εξυπηρετεί η εταιρεία, σύμφωνα με το philenews.com.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες της συμφωνίας και αν υπήρξε ικανοποίηση του αιτήματος των εργαζομένων για επανεξέταση των απολύσεων για τις οποίες κατήλθαν στα μέτρα αποχής από την εργασία τους. Στο αεροδρόμιο πάντως, άρχισε κανονικά η φορτοεκφόρτωση των αποσκευών των στα τέσσερα αεροπλάνα που παρέμεναν καθηλωμένα στο αεροδρόμιο και τα οποία αντιπροσωπεύει η LGS, καθώς και η εργασία των εργαζομένων στα σημεία ελέγχου των επιβατών και των αποσκευών (check in).

Τα απεργιακά μέτρα λόγω της σχετικά έγκαιρης λήξης τους δεν προκάλεσαν σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία της μονάδας, παρά μόνο ολιγόλεπτες καθυστερήσεις στην απογείωση των τεσσάρων αεροσκαφών βρετανικών συμφερόντων που είχαν ήδη προσγειωθεί διαρκούντων των μέτρων του προσωπικού.

Οι εργαζόμενοι στη συγκεκριμένη εταιρεία άρχισαν την απεργία τους συγκεντρωμένοι στην είσοδο του κτιρίου αναχωρήσεων και αφίξεων του αεροδρομίου στις 12.35 το μεσημέρι, διαμαρτυρόμενοι για απολύσεις συναδέλφων τους χωρίς αιτιολόγηση και εφαρμογή των προνοιών των εργασιακών συμβάσεων, όπως υποστήριξαν.

Από την πρώτη στιγμή είχαν σπεύσει στο αεροδρόμιο Πάφου εκπρόσωποι της εταιρείας επίγειας εξυπηρέτησης, της διαχειρίστριας εταιρείας των αεροδρομίων και συντεχνιακοί παράγοντες και διεξήγαγαν διαβουλεύσεις για επίλυση της κρίσης, γεγονός που επιτεύχθηκε λίγη ώρα αργότερα.