Στα νέα δρομολόγια, που έχουν προορισμό τη Ρωσία, περιλαμβάνεται και η Αλεξανδρούπολη.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο δρομολόγια σε εβδομαδιαία βάση με αφετηρία τον αερολιμένα «Δημόκριτος», και τελικό προορισμό τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη. Τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται με αεροσκάφη τύπου Airbus Α320 με χωρητικότητα 150-180 θέσεων, της εταιρείας Ellinair.

Το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη-Αγία Πετρούπολη αναμένεται να ξεκινήσει στις 23 Μαΐου του 2019, και μια μέρα αργότερα θα απογειωθεί και το αεροπλάνο με προορισμό τη Μόσχα, σύμφωνα με το e-evros.

Σημειώνεται, πως πρόκειται για την ικανοποίηση ενός πάγιου αιτήματος αυτοδιοικητικών και φορέων της ευρύτερης περιοχής, προκειμένου να δοθεί μια επιπλέον «ώθηση» στην τουριστική ανάπτυξη. 

Επισημαίνεται, πως η Δημοτική Αρχή Αλεξανδρούπολης έχει ήδη κάνει κινήσεις και «ανοίγματα» και προς τη Ρουμανία και τη Σερβία, ενώ ο Δήμος Αλεξανδρούπολης πρόσφατα αδελφοποιήθηκε και με Δήμο των Παρισίων στη Γαλλία.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την κίνηση στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος», φέτος σημειώθηκε ρεκόρ αφίξεων αφού πραγματοποιήθηκαν 21.000 περισσότερες αφίξεις από ότι πέρσι.