Η Travelport έχει γίνει ο πρώτος διαχειριστής του GDS για τη διαχείριση του live booking , χρησιμοποιώντας το τεχνικό πρότυπο της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (IATA) New Distribution Capability (NDC).

Η πρώτη συναλλαγή πραγματοποιήθηκε από μια βρετανική αντιπροσωπεία, τη Meon Valley Travel, την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου για μια πτήση χαμηλού κόστους που εκτελείται σε κοντινή απόσταση από το Λονδίνο στο Μιλάνο και εκδόθηκε από έναν σημαντικό ευρωπαϊκό αερομεταφορέα. Διαχειρίστηκε στο σημείο πώλησης της εταιρείας Travelport Smartpoint.

Σημειώνεται, πως η νέα δυνατότητα επιτρέπει την πραγματοποίηση κρατήσεων για οποιεσδήποτε υπηρεσίες στην αεροπορική εταιρεία χωρίς επιβάρυνση. Είναι η πρώτη από μια σειρά προϊόντων που αναπτύσσει η Travelport προκειμένου να ανταποκριθεί στις μεταβαλλόμενες μεθόδους διανομής των αεροπορικών εταιρειών.

Η αεροπορική βιομηχανία αναπτύσσει την NDC από το 2012 με στόχο την επέκταση της προσαρμογής της στους πράκτορες και την καθιέρωση στενότερων σχέσεων μεταξύ αεροπορικών εταιρειών και πελατών. Η Travelport προσφέρει ήδη πλούσιο περιεχόμενο και επωνυμία, το οποίο χρησιμοποιείται πλέον από περισσότερες από 270 αεροπορικές εταιρείες και σήμερα διανέμει πάνω από 339 βοηθητικά προγράμματα για 90 αερομεταφορείς. Η νέα δυνατότητα NDC της Travelport είναι ενεργοποιημένη χρησιμοποιώντας παρόμοιες συνδέσεις XML με αυτές που ήδη κυκλοφορεί η Travelport με API για πάνω από 20 αερομεταφορείς χαμηλού κόστους.

Δεδομένης της πολυπλοκότητας της τεχνολογίας, η Travelport έχει δεσμευτεί να συνεχίσει να αναπτύσσει τα προϊόντα αυτά σε επαφή με ένα ευρύ φάσμα οργανισμών και αεροπορικών εταιρειών παγκοσμίως.

Ο Gordon Wilson, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Travelport, δήλωσε: «Αυτή είναι μια στιγμή ορόσημο για τη διανομή των αεροπορικών εταιρειών. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναλάβουμε ηγετικό ρόλο στη ζωή της NDC. Έχει χρειαστεί μια εξαιρετική ποιότητα δεξιοτήτων και εμπειρογνωμοσύνης για να συμβεί αυτό και θέλω να ευχαριστήσω τους δικούς μου συναδέλφους στη Travelport, καθώς και τους συνεργάτες μας. Βρισκόμαστε ακόμα στα πολύ πρώιμα στάδια της ανάπτυξης NDC. Η εξέλιξή της θα συνεχίσει να χρονολογείται καθώς μαθαίνουμε από την πρακτική εμπειρία. Εν τω μεταξύ, συνεχίζουμε να προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα παγκόσμιου ταξιδιωτικού εμπορίου, ικανή να χειρίζεται μαζικούς όγκους περιεχομένου που μπορεί να αναζητηθεί και να μπορεί να αποθηκευτεί με ταχύτητα για τους ταξιδιωτικούς πράκτορες».

Ο Aleks Popovich, Ανώτερος Αντιπρόεδρος της IATA για τις Υπηρεσίες Χρηματοοικονομικών και Διανομής, σχολίασε: «Συγχαρητήρια στη Travelport για τη διαχείριση της πρώτης κράτησης μέσω NDC. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προς τη νέα εποχή του λιανικού εμπορίου των αεροπορικών εταιρειών. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την Travelport, καθώς θα προωθεί τα προϊόντα με δυνατότητα NDC κατά τους επόμενους μήνες και χρόνια».

Ο Colin Boddy, Διευθύνων Σύμβουλος στο Meon Valley Travel, πρόσθεσε: «Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε η πρώτη εταιρεία που πραγματοποιεί κράτηση NDC χρησιμοποιώντας GDS. Είμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή της τεχνολογίας και έχουμε την τιμή να έχουμε επιλεγεί ως συνεργάτης αυτής της στιγμής».