Υπάρχουν κάποια πράγματα που λέγονται στα πιλοτήρια των αεροσκαφών και μένουν εκεί.

Όλα ξεκίνησαν από μια συζήτηση που ξεκίνησε στην Quora από κάποιον που ρωτούσε: «Ως πιλότος, τι δεν θα πείτε στους επιβάτες εν ώρα πτήσης;» Αρκετοί πιλότοι έσπευσαν να απαντήσουν. Για παράδειγμα, δεν θα αποκαλύψουν στους επιβάτες ποτέ πόσο επικίνδυνες μπορεί να είναι οι αναταράξεις,σύμφωνα με το άρθρο από το documentonews.gr.

Ο πιλότος Ron Wagner αποκάλυψε ότι δεν θα έλεγε ποτέ στους επιβάτες πόσο επικίνδυνες είναι οι αναταράξεις για το αεροσκάφος αλλά και για τους ίδιους. Γι αυτό και οι επιβάτες θα πρέπει πάντα να φορούν τη ζώνη ασφαλείας.

«Είναι αλήθεια ότι οι αναταράξεις μπορεί να συμβούν οποιαδήποτε στιγμή χωρίς προειδοποίηση, ακόμα κι αν φαίνεται ότι δεν συμβαίνει ποτέ. Αλλά αν οι πιλότοι λένε στους αεροσυνοδούς να καθίσουν και να είναι λυγισμένοι, τότε τα πράγματα είναι σοβαρά» δήλωσε ο Dan Larsen.

Εν τω μεταξύ, ο Verix Lin, πιλότος της Air China, σχολίασε ότι δεν θα έλεγε τίποτε στους επιβάτες σε περίπτωση τρομοκρατικής απειλής.

Όταν πρόκειται για την προσγείωση, ο Steve Wysocki αποκάλυψε ότι ποτέ δεν λέει στους επιβάτες ότι μερικές φορές δυσκολεύεται να εντοπίσει τον αεροδιάδρομο.

«Θα θελα επίσης να πω πόσο δύσκολο είναι να βρω μερικές φορές το αεροδρόμιο. Θα σκεφτόσαστε ότι οι περιστρεφόμενοι φάροι θα βοηθούσαν, αλλά υπάρχουν πολλά φώτα εκεί κάτω».

Ο Andy Kerr νέος πιλότος, σπάνια λέει πόσο παλιό είναι το αεροσκάφος. «Γενικά δεν αναφέρω ότι το αεροπλάνο που πετάμε κατασκευάστηκε το 1968».

Ο πιλότος Randy Jones πρόσθεσε ότι οι περισσότεροι επιβάτες δεν έχουν ιδέα πόσο κερδίζει ένας πιλότος.

«Οι άνδρες και οι γυναίκες που κάθονται σε αυτό το πιλοτήριο μπορεί να παίρνουν πολύ λιγότερα χρήματα από ό, τι νομίζετε. Είναι πραγματικά τόσο απλό» υποστηρίζει.