Τις πρώτες στιγμές μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου που μετέφερε τον ιδιοκτήτη της Λέστερ, Vichai Srivaddhanaprabha, το βράδυ του Σαββάτου κατέγραψε αυτόπτης μάρτυρας.

Ειδικότερα, στο βίντεο φαίνονται οι προσπάθειες των πρώτων αστυνομικών που έφτασαν στο σημείο της συντριβής να σβήσουν τη φωτιά και να απεγκλωβίσουν τους επιβαίνοντες.

Εκτός από τον Ταϊλανδό ιδιοκτήτη της Λέστερ, νεκροί από την πτώση του ελικοπτέρου είναι ο πιλότος Eric Swaffer, η φίλη του Izabela Roza Lechowicz και δύο συνεργάτες του Srivaddhanaprabha, οι Nursara Suknamai και Kaveporn Punpare.

Αυτόπτες μάρτυρες χαρακτηρίζουν ήρωα τον πολωνικής καταγωγής πιλότο, καθώς, όπως λένε, κατάφερε να οδηγήσει το ελικόπτερο μακριά από τους οπαδούς της αγγλικής ομάδας που βρίσκονταν στην περιοχή.

Οι ίδιοι λένε ότι ο Swaffer κατάφερε, παρά το πρόβλημα του ελικοπτέρου πιθανότατα με τον έλικα στην ουρά του, να οδηγήσει το ελικοφόρο σε μια γωνιά του χώρου στάθμευσης, όπου τελικά κατέπεσε.

 

Το χρονικό της συντριβής:

Είχε περάσει σχεδόν μια ώρα από το τέλος της αναμέτρησης ανάμεσα στη Λέστερ και την Γουέστ Χαμ (1-1), όταν οπαδοί της γηπεδούχου ομάδας που είχαν μείνει στους περιβάλλοντες χώρους του King Power Stadium είδαν την πιο τρομακτική σκηνή.

Το Ελικόπτερο που ανήκε στον ιδιοκτήτη της Πρωταθλήτριας Αγγίας του 2016, Vichai Srivaddhanaprabha, συνετρίβη στο πάρκινγκ του γηπέδου και ανατινάχθηκε.