Το καινούριο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης εγκαινίασε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε μία λαμπερή τελετή παρουσία κρατικών αξιωματούχων και ηγετών ξένων χωρών.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εγκαινίασε εχθές στην Κωνσταντινούπολη ένα νέο αεροδρόμιο φαραωνικών διαστάσεων που συμβολίζει την προτίμησή του σε μεγάλα προγράμματα υποδομών και αναμένεται να γίνει εν καιρώ το μεγαλύτερο του κόσμου.

«Ελπίζω πως το αεροδρόμιο θα είναι ωφέλιμο για την περιοχή μας και για τον κόσμο», δήλωσε ο Ερντογάν στη διάρκεια μιας πομπώδους τελετής, προσθέτοντας πως το όνομα του καινούριου αεροδρομίου θα είναι απλώς το «Αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης».

https://twitter.com/BakBunuYazdim/status/1056917379995893761

«Αυτό το έργο θα σημαδέψει την Ιστορία», είπε ο Ερντογάν στην ομιλία του.

Ακόμη, ο Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του εξήγγειλε 120.000 προσλήψεις, ενώ αποκάλυψε και το όνομα του αεροδρομίου:

«Η Κωνσταντινούπολη είναι ένα όμορφο κόσμημα, ανάμεσα στις θάλασσες. Κάναμε το έργο σε αυτή την πόλη για αυτό και το ονομάσαμε «Istanbul Aiport»» και συνέχισε: «Δεν χτίσαμε το αεροδρόμιο για την χώρα μας αλλά για να εξυπηρετούμε όλο τον κόσμο».

Στην ομιλία του έκανε λόγο, επίσης για ένα αεροδρόμιο σχεδιασμένο και κατασκευασμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Πρόκειται για ένα αεροδρόμιο που εισάγει πολλές καινοτομίες, ενώ το κόστος του ξεπερνά τα 10 δισ. ευρώ.

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ σε ομιλία του εξήρε το έργο των ανθρώπων που συνέβαλαν στο να κατασκευαστεί το αεροδρόμιο τονίζοντας:

«Είναι ιστορική ημέρα. Ευχαριστώ το Θεό για αυτή την σημαντική μέρα. Αυτό το έργο έγινε χάρη στον πρόεδρό μας Ερντογά. Κύριε πρόεδρε, αυτό το έργο υλοποιήθηκε από τους μηχανικούς, τους αρχιτέκτονες και τους εργάτες που αξίζουν τα συγχαρητήρια μας».

Τα χθεσινά εγκαίνια του αεροδρομίου είναι κυρίως συμβολικά και συμπίπτουν με την 95η επέτειο της Τουρκικής Δημοκρατίας. Το αεροδρόμιο θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία στα τέλη Δεκεμβρίου.

Δείτε το βίντεο: