Την πρωτιά κατέκτησε για άλλη μια φορά η ελληνική Πολεμική Αεροπορία σε ΝΑΤΟϊκή εκπαίδευση που έγινε στο Αλμπαθένε της Ισπανίας.

Ειδικότερα, οι ιπτάμενοι της Μοίρας «Θησέας» 331 ξεχώρισαν για τον επαγγελματισμό τους ως η καλύτερη ομάδα που μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε μια εναέρια μάχη, όπως μεταδόθηκε από την ΕΡΤ. Η 331 Μοίρα με τα Mirage 2000-5 κράτησε τον τίτλο στην Ελλάδα, καθώς και η προηγούμενη σειρά ιπτάμενων που εκπαιδεύτηκε στη ΝΑΤΟϊκή άσκηση διακρίθηκε με τον ίδιο τίτλο και ήταν ξανά τα ελληνικά φτερά της 335 Μοίρας.

Για την 331 Μοίρα είναι η τρίτη φορά που ιπτάμενοι και μηχανικοί πρωτεύουν στη συγκεκριμένη ΝΑΤΟϊκή εκπαίδευση. 29 μηχανικοί και τεχνικοί εδάφους ήταν στην Ισπανία και απέσπασαν τα πιο θετικά σχόλια. Την ίδια ώρα ο Αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας Χρήστος Χριστοδούλου στέλνει ένα αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία.

«Πετάμε ψηλά πετάμε μακριά πετάμε όπου χρειαστεί και ας το εισπράξουν αυτό οι Τουρκοι. Πάντα εμείς θα έχουμε την τελευταία προσγείωση, πάντα εμείς θα είμαστε συν ένα».

Δείτε το βίντεο: