Ο Βιετναμέζος μεταφορέας Vietjet έδωσε παραγγελία στην Airbus για επιπλέον 50 A321neo, οριστικοποιώντας ένα μνημόνιο συμφωνίας που υπεγράφη στο Διεθνές Αεροδρόμιο Farnborough τον περασμένο Ιούλιο.

Η συμφωνία αγοράς υπογράφηκε στο Hanoi από τον Nguyen Thi Phuong Thao, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Vietjet και τον Christian Scherer, Επικεφαλής Εμπορικής Υπηρεσίας της Airbus.

«Μάρτυρες» στην συμφωνία αυτή ήταν ο Nguyen Xuan Phuc, πρωθυπουργός του Βιετνάμ και ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Edouard Philippe, στα πλαίσια της επίσημης επίσκεψής του στο Βιετνάμ.

«Το αποδοτικό A321neo θα μας επιτρέψει να αυξήσουμε τη χωρητικότητα και θα μας βοηθήσει να επεκτείνουμε σημαντικά το δίκτυο, ειδικά σε διεθνείς διαδρομές», δήλωσε ο πρόεδρος και CEO της Vietjet Nguyen Thi Phuong Thao.

«Είμαστε έτοιμοι, ως μακροπρόθεσμοι εταίροι της Vietjet να ολοκληρώσουμε αυτή τη νέα παραγγελία», δήλωσε ο Christian Scherer, επικεφαλής του εμπορικού τμήματος Airbus.

Η νέα συμφωνία αγοράς αυξάνει τον αριθμό των οικογενειακών αεροσκαφών A320 που διέταξε η Vietjet στα 171, ενώ τα 46 έχουν ήδη παραδοθεί. 

Το A321neo διαθέτει τις καλύτερες πωλήσεις και ενσωματώνει τους τελευταίους κινητήρες, τις αεροδυναμικές προόδους και τις καινοτομίες της καμπίνας, το A321neo προσφέρει μείωση κατανάλωσης καυσίμου τουλάχιστον 15% ανά κάθισμα.
Τέλος, σημειώνεται πως μέχρι σήμερα, η οικογένεια A320 έχει κερδίσει περισσότερες από 14.700 παραγγελίες και πάνω από 8.000 αεροσκάφη είναι αυτή την στιγμή σε υπηρεσία σε 334 επιχειρήσεις παγκοσμίως.