Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Δίκτυο Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κινηματογράφου (EUFCN) διοργανώνει τον διαγωνισμό «EUFCN Location Awards», για τον καλύτερο ευρωπαϊκό προορισμό στην κινηματογραφική και τηλεοπτική βιομηχανία.

Μία απο τις 12 υποψηφιότητες είναι και της Κέρκυρας, που συνιστά πρόταση της Ελληνικής Επιτροπής Κινηματογράφου (μέλος της EUFCN) του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΕΚ). Ως ένα από τα μνημεία της UNESCO στην Ελλάδα, όπου και γυρίστηκε η πολύ δημοφιλής βρετανική τηλεοπτική σειρά “The Durrells”, για τα κανάλια ITV και PBS, η υποψηφιότητα της Κέρκυρας βρίσκεται μέχρι στιγμής στην κορυφή των προτιμήσεων των ψηφοφόρων.

Μέσα στη λίστα των υποψήφιων για βράβευση προορισμών βρίσκεται μεταξύ άλλων η Λίμνη Carezza στην Ιταλία το νησί Βις στην Κροατία (τόπο γυρισμάτων της ταινίας “Mamma Mia”) και το Hotel Metropole στις Βρυξέλλες.

Το κοινό έχει τη δυνατότητα να ψηφίσει την αγαπημένη του ευρωπαϊκή τοποθεσία στην ιστοσελίδα του Cineuropa έως τις 30 Νοεμβρίου 2018. Επιπλέον, η EUFCN και το Δίκτυο Cineuropa θα επιλέξουν έναν τυχερό από όσους συμμετάσχουν στην ψηφοφορία, που θα ταξιδέψει στον προορισμό που θα κερδίσει στο διαγωνισμό (δύο διανυκτερεύσεις με διαμονή για δύο άτομα).

Αξίζει να σημειωθεί, πως η EUFCN έχει 90 μέλη σε 30 χώρες, οι οποίες προωθούν ευρωπαϊκές τοποθεσίες για κινηματογραφικές και οπτικοακουστικές παραγωγές. Ο διαγωνισμός διεξάγεται σε συνεργασία με το Δίκτυο Cineuropa, που μάλιστα γιόρτασε την 10η επέτειό του με ειδική εκδήλωση πέρυσι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου και ανακοινώθηκε ο συγκεκριμένος διαγωνισμός.