Το «Ελ.Βενιζέλος» συνεχίζει να «ταξιδεύει» τους επισκέπτες του στους ξεχωριστούς προορισμούς της χώρας μας και συγκεκριμένα ο τρίτος προορισμός του είναι η Ήπειρος.

Τις φυσικές ομορφιές της Ηπείρου ανακαλύπτουν την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου, oι επιβάτες και οι επισκέπτες του αεροδρομίου και, μαζί,  γεύσεις, κοσμήματα από την παραδοσιακή αργυροτεχνία και ηπειρωτικά πολυφωνικά τραγούδια.

Η Ήπειρος αποτελεί τον τρίτο προορισμό του προγράμματος Fly me to the Moon – Sounds Greek to Me, που «προσγειώνεται» στο αεροδρόμιο και δίνει την ευκαιρία στους ταξιδιώτες να γνωρίσουν αυτό το ελληνικό σταυροδρόμι πολιτισμών και τοπίων, να δοκιμάσουν δημοφιλείς  συνταγές της Ηπείρου και να γευθούν τοπικά ποτά.

Παράλληλα, η έκθεση χειροποίητων προϊόντων αργυροτεχνίας θα αναδείξει με τη βοήθεια του Κέντρου Παραδοσιακής Βιοτεχνίας Ιωαννίνων, την παράδοση της Ηπείρου και θέση που έχει στην ιστορία της νεοελληνικής λαϊκής τέχνης.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν, με ερμηνεία παραδοσιακής μουσικής, το μουσικό σύνολο «Ήνορο» που αναδεικνύει τη μοναδικότητα του πολυφωνικού τραγουδιού, ενώ το συγκρότημα Pnoetica, με ένα ψηφιδωτό μοντέρνας και βυζαντινής μουσικής, θα παρουσιάσει τον πλούτο της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής μέσα από διασκευές δημοτικών τραγουδιών.

Sounds Greek to me στο Αεροδρόμιο της Αθήνας!

Τέλος, σημειώνεται πως τo «Fly me to the Moon» είναι μια συνεργασία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και της πολιτιστικής πλατφόρμας ελculture, που πραγματοποιείται για έκτη συνεχή χρονιά. Περισσότερες πληροφορίες στα www.aia.gr και www.elculture.gr.