Είδαμε από κοντά το νέο απόκτημα της αεροπορικής σχολής πιλότων σε μία λαμπρή εκδήλωση στο αεροδρόμιο των Μεγάρων.

Κείμενο: Ηλέκτρα Αλευρίτη

Η Global Aviation διοργάνωσε πρόσφατα ένα μεγάλο πάρτυ εγκαινίων στο νέο Simulator Center που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της στο Αεροδρόμιο Πάχης, Μεγάρων (LGMG) όπου το Airnews είχε τη δυνατότητα να δει από κοντά το ολοκαίνουριο flight simulator για Airbus Α320 της εταιρείας Simnest, μέλος του ομίλου PearWilliams που αποτελεί τον πιο εξελιγμένο εξομοιωτή πτήσης που βρίσκεται στη χώρα μας.

Εκπαιδευτές, πιλότοι, μαθητές, στελέχη αεροπορικών εταιρειών και πολλοί άλλοι καλεσμένοι παρευρέθηκαν στις εγκαταστάσεις της Global Aviation και παρακολούθησαν demo πτήσεις με τον εξομοιωτή από έμπειρους πιλότους, ενώ δύο εμβληματικά και παγκοσμίου φήμης μονοκινητήρια εκπαιδευτικά αεροσκάφη Piper PA-28 Warrior περίμεναν τους επισκέπτες εντός του υπόστεγου της Global Aviation για να βγάλουν φωτογραφίες με αυτά.

O Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Αλέξανδρος Τσακτάνης, μας δήλωσε αποκλειστικά: «Ο συγκεκριμένος εξομοιωτής επιλέχθηκε μεταξύ άλλων, κυρίως λόγω της ποιότητας κατασκευής, της λειτουργικότητας, καθώς και βάσει της θετικής αξιολόγησης που έκαναν έμπειροι πιλότοι Α320 που συνεργάζονται με την εταιρεία μας».

 

Πολύ σημαντική για την Global Aviation ήταν η άψογη προσομοίωση του Α320, όσον αφορά και στην εργονομία του cockpit και στις λειτουργίες του αεροσκάφους, ιδιαίτερα λόγω της επιλογής της Aegean να αναβαθμίσει τον στόλο της με Airbus Α319/Α320. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η σχολή συνεργάζεται με την Aegean Airlines για την από κοινού εκπαίδευση, μέσω υποτροφιών, 60 μαθητευόμενων χειριστών αεροσκαφών, ειδικά επιλεγμένων για τον όμιλο Aegean και Olympic Air.


Στον εξομοιωτή A320 θα γίνεται η εκπαίδευση Advanced MCC (APS-Airline Pilot Standards), PBN (Procedure Based Navigation) καθώς και μέρος της εκπαίδευσης σε IR (Instrument Rating) σε multi-pilot environment, κάτι που ενδιαφέρει ιδιαιτέρως τις αεροπορικές εταιρίες πλέον. Επιπροσθέτως, αεροπορικές εταιρίες θα μπορούν να χρησιμοποιούν τον εξομοιωτή για την αξιολόγηση νέων χειριστών.

Εκτός από τον νέο εξομοιωτή, είχαμε τη δυνατότητα να περιπλανηθούμε ανάμεσα σε άλλους εξομοιωτές που ήδη κατέχει η αεροπορική σχολή αλλά και να δούμε πολλά αεροπλάνα, στα οποία πραγματοποιείται η εκπαίδευση των υποψήφιων πιλότων.