Ξεκίνησε η δίκη για τους 61 εργαζόμενους – μέλη συνδικάτων, που είχαν διαμαρτυρηθεί και κινητοποιηθεί για τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν στο εργοτάξιο του νέου αεροδρόμιου Κωνσταντινούπολης. 

Να σημειωθεί πως οι διαδηλώσεις στο εργοτάξιο ξέσπασαν ως αντίδραση στις φτωχές συνθήκες διαβίωσης, της κακής σίτισης, στα προβλήματα με καταβολή μισθών και πολυάριθμα εργατικά δυστυχήματα που προκλήθηκαν από ελλιπή μέτρα ασφαλείας. Άλλωστε, σσύμφωνα με επίσημα στοιχεία ήδη έχουν προκύψει 52 θάνατοι εργαζομένων κατά τα 5 τελευταία χρόνια.

Οσον αφορά στη δίκη, η ακρόαση ξεκίνησε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο δικαστήριο στην περιοχή Γκαζιοσμανπασά, με την αστυνομία να έχει μπλοκάρει την είσοδο του δικαστηρίου.

Οι κατηγορίες που βαραίνουν τους 61 περιλαμβάνουν παραβίαση δικαιωμάτων των άλλων εργαζομένων και αψήφηση των κανονισμών που διέπουν τη διεξαγωγή διαδηλώσεων.

Συγγενείς των κατηγορουμένων έφτασαν στο δικαστήριο από όλη την Τουρκία, παρόλο που οι δικαστικές αρχές επέτρεψαν μόλις σε ένα μέλος οικογένειας και σε λίγους δημοσιογράφους να παραστούν στην ακροαματική διαδακασία.

Τέλος, δεν έχει καταστεί σαφές πότε θα ανακοινωθεί η ετυμηγορία.