Σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε η Skyscanner για το 2018, η ιδανική μέρα για να κλείσουν οι κάτοικοι της χώρας μας το πιο φτηνό εισιτήριο είναι η Τετάρτη, ενώ η Παρασκευή είναι η πιο φτηνή ημέρα για να ταξιδέψει κάποιος.

Η έρευνα της εταιρείας δείχνει πως τα περισσότερα ταξίδια των Ελλήνων διαρκούν από 2 έως 7 μέρες και ο πιο δημοφιλής προορισμός παραμένει η Ελλάδα, αφού μέσα στα 10 μέρη με τη μεγαλύτερη προσέλευση Ελλήνων τουριστών τα 5 είναι ελληνικά.

 Όσον αφορά τους εισερχόμενους ταξιδιώτες, η ημέρα με τις περισσότερες αεροπορικές αφίξεις ήταν η 1η Αυγούστου 2018 με τον Αύγουστο να είναι, όπως θα περίμενε κανείς, ο μήνας με τη μεγαλύτερη κίνηση, αν και ο Ιούλιος ήταν αρκετά κοντά.

Ενδιαφέροντα είναι και τα στοιχεία για τις χώρες που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση τουριστών προς την Ελλάδα. Στην πρώτη θέση είναι το Ισραήλ με μία αύξηση της τάξεως του 65%, ενώ ακολουθούν η Ινδία (55%), η Βραζιλία και η Πορτογαλία (περίπου +45% έκαστη), η Ελβετία (30%), ενώ τη δεκάδα κλείνουν η Φινλανδία, η Ιαπωνία, η Ταϊβάν, η Γερμανία και ο Λίβανος.