Ο Pete Mauney από μικρός είχε δύο αγάπες, τα αεροπλάνα και τη φωτογραφία. Αυτό που του κέντριζε όμως την προσοχή ήταν τα ιδιαίτερα μοτίβα που σχηματίζονταν στον ουρανό, όταν κάποιο αεροπλάνο πετούσε βράδυ.

«Όπως και οι πυγολαμπίδες, τα αεροπλάνα είναι συστήματα υψηλής τεχνολογίας που κάνουν το ίδιο πράγμα αξιόπιστα ξανά και ξανά. Το χάος και η μορφή στις εικόνες που προέρχονται από αυτά δεν συμβαίνουν στο ίδιο σημείο, αλλά ίσως λίγο περισσότερο κοντά, κάνοντας τη διαφορά. Κάθε εικόνα είναι ένα μυστήριο και βρίσκω τη στιγμή της αποκάλυψης τόσο μαγική όσο μπορεί κανείς να βρει μέσα στον κατά τα άλλα μη μαγικό κόσμο της ψηφιακής φωτογραφίας », λέει ο Mauney στο Colossal.

Οι φωτογραφίες του αποτυπώνουν τις λωρίδες του φωτός που λάμπουν στον νυχτερινό ουρανό, όταν επιβραδύνονται κατά τη διάρκεια της μεγάλης έκθεσης, παρουσιάζοντας πρισματικές λάμψεις σε συνδυασμό με αστέρια και τοποθετημένες πάνω από ήρεμα περιβάλλοντα. Ο Mauney θα παρουσιάσει μια ατομική έκθεση στο Kleinert / James  Center for the Arts (Woodstock Byrdcliffe Guild) στο Woodstock της Νέας Υόρκης από τις 5 Ιουλίου 2019 έως τις 18 Αυγούστου 2019.