Ως είναι γνωστό, 14 περιφερειακά αεροδρόμια έχουν παραχωρηθεί στη Fraport, και στα περισσότερα από αυτά οι εργασίες αναβάθμισης πλησιάζουν προς το τέλος. Ωστόσο, η ολοκλήρωση των εργασιών δεν θα φέρει μόνο «ανανεωμένα» αεροδρόμια, αλλά και αναπροσαρμογή των χρεώσεων από 13 ευρώ σε 18,5 ευρώ ανά αναχωρούντα επιβάτη, καθώς αυτά αναφέρει η σύμβαση παραχώρησης.

Στους αερολιμένες, λοιπόν, της Ζακύνθου, των Χανίων και της Καβάλας, οι εργασίες ολοκληρώθηκαν και σύντομα θα εκδοθεί πιστοποιητικό περαίωσης εργασιών από ανεξάρτητη εταιρεία μηχανικών, διαδικασία που πραγματοποιεί το Δημόσιο. Η χορήγηση της εν λόγω πιστοποίησης, όπως και η διαβούλευση με τις αεροπορικές εταιρείες-διαδικασία που διαρκεί περίπου 4 μήνες- αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις, προκειμένου τα τέλη να αυξηθούν από την 1η Απριλίου.

Επίσης, μέσα στο 2019, τα έργα θα ολοκληρωθούν στα αεροδρόμια της Κεφαλλονιάς, του Ακτίου, της Ρόδου, της Μυτιλήνης, της Σάμου και της Σκιάθου, γεγονός που σημαίνει ότι βάσει της σύμβασης κι εφόσον συντρέξουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις, η εταιρεία θα έχει τη δυνατότητα να αυξήσει τα τέλη στα εν λόγω αεροδρόμια από την 1η Απριλίου 2020.

Μέσα στο 2020, τελευταίο έτος εργασιών, θα ολοκληρωθούν τα έργα και στα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Μυκόνου, Σαντορίνης, Κέρκυρας και Κω.