Λίγη μουσική δεν έβλαψε ποτέ κανέναν! Αυτό σκέφτηκαν οι υπεύθυνοι της εθνικής αεροπορικής εταιρείας της Ινδονησίας, Garuda, και αποφάσισαν να προσφέρουν ζωντανή μουσική εν ώρα πτήσης.

Η αρχή, μάλιστα, έγινε την Τετάρτη, όπου «ρεσιτάλ» έδωσαν δύο μουσικοί σε πτήση από την πρωτεύουσα Τζακάρτα προς το γνωστό τουριστικό νησί Μπαλί.

Οι συναυλίες προβλέπεται ότι θα διαρκούν 10 με 15 λεπτά και ότι θα συμβάλλουν στην ανάδειξη νέων ταλέντων, εξήγησε ο αξιωματούχος της Garuda.

Εννοείται πως η κίνηση αυτή αποτελεί έναν ακόμα τρόπο να προσελκύσει νέους πελάτες. Ωστόσο, ως είναι γνωστό, το 2017, και η αμερικανική αεροπορική εταιρεία Southwest έκανε κάτι παρόμοιο, χωρίς μεγάλη επιτυχία, καθώς υπήρχαν παράπονα από επιβάτες που ήθελαν να ξεκουραστούν ή να κοιμηθούν, παρά να ακούσουν μουσική.

Η Ινδονησία, ένα αρχιπέλαγος περίπου 17.000 νησιών, είναι μια από τις αεροπορικές αγορές που γνωρίζουν ταχεία ανάπτυξη. Ωστόσο μετά τη συντριβή αεροπλάνου της εταιρίας Lion Air τον Οκτώβριο με 189 νεκρούς, αναζωπυρώθηκαν οι ανησυχίες για την ασφάλειά της.

Η Garuda, παρ΄ όλα αυτά, αναφέρει πως έχει λάβει όλα τα μέτρα πρόληψης για να μην υπάρχει κανένας κίνδυνος από τις συναυλίες αυτές και ότι έχει εκπαιδεύσει τα πληρώματά της. «Στην περίπτωση αναταράξεων, ο τραγουδιστής θα καλείται να καθίσει», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος Ιχσάν Ρόζαν.