Σε σημαντικές αναβαθμίσεις στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου προχώρησε η διαχειρίστρια εταιρία Hermes Airports το 2018, με τον προγραμματισμό να περιλαμβάνει σημαντικές δράσεις σε διάφορους τομείς (περιλαμβανομένου του ενεργειακού σκέλους) για το 2019.

Συγκεκριμένα, το καλοκαίρι του 2018, εταιρία έθεσε σε λειτουργία, τόσο στους χώρους των αφίξεων όσο και στων αναχωρήσεων, συνολικά 74 διαδραστικά περίπτερα διαβατηριακού ελέγχου (Border Xpress), εκ των οποίων τα 44 βρίσκονται στο αεροδρόμιο Λάρνακας και τα 30 στο αεροδρόμιο Πάφου.  

Επιπλέον, για πρώτη φορά στην Κύπρο λειτούργησε δημόσια αποδυτήρια ειδικά διαμορφωμένα για άτομα με αναπηρίες («Changing Place»), στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης των υπηρεσιών στα Άτομα με Αναπηρίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα δύο αεροδρόμια έχουν βραβευτεί από το Διεθνές Συμβούλιο Αεροδρομίων (ACI) Ευρώπης ως τα «πιο προσβάσιμα αεροδρόμια στην Ευρώπη», της Λάρνακας το 2017 και της Πάφου το 2018 αντίστοιχα.

Όσον αφορά στον προγραμματισμό νέων αναβαθμίσεων, η Hermes Airports έχει προγραμματίσει το λανσάρισμα νέας ιστοσελίδας για το 2019, η οποία θα είναι διαμορφωμένη βάσει του προτύπου WCAG 2.0, με σκοπό να είναι προσβάσιμη και σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης και ακοής.

Παράλληλα, τα αεροδρόμια επενδύουν σε φωτοβολταϊκά πάρκα, καθώς εντός του έτους προγραμματίζεται η τοποθέτηση εγκαταστάσεων στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, ώστε μεγάλο μέρος των ενεργειακών αναγκών να καλύπτεται από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).