Συναγερμός σήμανε στη Ρωσία όταν επιβάτης πτήσης της Aeroflot κράτησε ομήρους τους επιβάτες και το πλήρωμα.

Το αεροσκάφος της Aeroflot που πραγματοποιούσε την πτήση SU1515 είχε αναχωρήσει από το Σουργκούτ της Σιβηρίας με προορισμό την Μόσχα στις 12.55 ώρα Μόσχας. Δεκαπέντε λεπτά μετά την απογείωση του, άλλαξε πορεία. Οι υπηρεσίες εκτάκτων περιστατικών ειδοποιήθηκαν ότι το αεροσκάφος άλλαξε πορεία εξαιτίας της ανάρμοστης και βιαίας συμπεριφοράς ενός επιβάτη. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε 240 χιλιόμετρα μακριά από τον προορισμό του, στο αεροδρόμιο της πόλης Χαντί Μανσίσκ στη Σιβηρία στις 14:18 ώρα Μόσχας, ενώ ο δράστης ζητούσε να κατευθυνθεί στο Αφγανιστάν.

Το πλήρωμα έπεισε τον άνδρα ότι πρέπει να προσγειωθούν για ανεφοδιασμό και έτσι αυτός επέτρεψε στο αεροπλάνο να προσγειωθεί.

Πρόκειται για ένα Boeing 737 με 69 επιβάτες και επταμελές πλήρωμα. 

Τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία μετέδωσαν ότι ο ηλικίας 41 ετών επιβάτης, ο οποίος ζητούσε να κατευθυνθεί το αεροπλάνο στο Αφγανιστάν, συνελήφθη.

Τη σύλληψή του ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της Ανακριτικής Επιτροπής της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σβετλάνα Πετρένκο, δίνοντας τέλος στις συγκεχυμένες πληροφορίες που μεταδίδονταν σχετικά με την τύχη του επιβάτη, καθώς άλλα ειδησεογραφικά πρακτορεία μετέδιδαν ότι είναι εγκλωβισμένος εντός του αεροσκάφους και άλλα ότι δεν είχε συλληφθεί ακόμη.

«Ο άνδρας συνελήφθη και αποδείχθηκε ότι είχε παλαιότερα καταδικαστεί για φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατοίκου του Σουργκούτ», δήλωσε η Πετρένκο, προσθέτοντας ότι ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον του για το αδίκημα της αεροπειρατείας και για απειλή χρήσης βίας.

Η διεύθυνση της Ανακριτικής Επιτροπής που είναι αρμόδια για τις μεταφορές, ανέφερε ότι ο συλληφθείς δεν ήταν οπλισμένος και ότι αποπειράθηκε να εισβάλει στο πιλοτήριο του αεροπλάνου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax ο άνδρας είναι ψυχικά διαταραγμένος και έχει συλληφθεί πολλές φορές στο παρελθόν γιατί ήταν μεθυσμένος. Στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης και τα social media έχει κυκλοφορήσει η φωτογραφία ενός άνδρα που λέγεται ότι είναι ο δράστης της αεροπειρατείας αλλά δεν υπάρχει ακόμα καμία επίσημη ενημέρωση.