Νέα προειδοποίηση ήρθε από τον Τομ Έντερς, διευθύνοντα σύμβουλο του ευρωπαϊκού αεροναυπηγικού κολοσσού, στον οποίο διαθέτουν μετοχικό μερίδιο οι κυβερνήσεις Γαλλίας, Γερμανίας, Βρετανίας και Ισπανίας.  

«Εάν καταλήξουμε σε no deal, θα αναγκαστούμε πιθανότατα να λάβουμε πολύ επώδυνες αποφάσεις για τη Βρετανία. Σας παρακαλώ μην ακούτε την παράνοια των Brexiteers, που διαβεβαιώνουν ότι επειδή έχουμε μεγάλα εργοστάσια εδώ, δεν θα μετακινηθούμε, αλλά θα μείνουμε για πάντα. Κάνουν λάθος» είπε χαρακτηριστικά ο Έντερς, ο οποίος έχει επανειλημμένα τοποθετηθεί δημοσίως για το θέμα του Brexit.  Έσπευσε δε να προειδοποιήσει πως όσοι πιστεύουν ότι η Airbus θα παραμείνει ανεξάρτητα από τις συνθήκες της εξόδου, πλανάται

Τα σχόλια έγιναν σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα, που διέθεσε στη δημοσιότητα η εταιρεία σήμερα, Πέμπτη, και είναι τα πιο σκληρά από το 2016, όταν οι Βρετανοί ψήφισαν υπέρ της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Η Airbus απασχολεί άμεσα 14.000 υπαλλήλους στη Βρετανία και στηρίζει επιπλέον 110.000 θέσεις σε συνεργαζόμενες εταιρείες.