Απίστευτο κι όμως αληθινό!

Νεαρός φανατικός της τη ραπ μουσικής αποπειράθηκε να κλέψει ένα αεροπλάνο από το αεροδρόμιο της πόλης Τεξαρκάνα, στο Αρκάνσας, ώστε να ταξιδέψει στο Σικάγο για να παρακολουθήσει τη συναυλία του αγαπημένου του ράπερ Famous Dex.

Ο 19χρονος Zemarcuis Scott δεν είχε καμία απολύτως εμπειρία από αεροπλάνα, αλλά αυτό δε στάθηκε εμπόδιο στα σχέδιά του, όπως είπε κατά την κατάθεσή του στους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα Texarkana Gazette, τις πρώτες πρωινές ώρες της 4ης Ιουλίου 2018 ο 19χρονος έφτασε με ποδήλατο στο αεροδρόμιο και επί τέσσερις ώρες παρακολουθούσε το αεροπλάνο -ένα επιβατικό αεροσκάφος 44 θέσεων της American Eagle- περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο που είχε καταστρώσει. Όταν αυτή έφτασε, πήδηξε το φράχτη και κινήθηκε προς το αεροπλάνο. Κατάφερε να τρυπώσει στο κόκπιτ του, όμως η ασφάλεια του αεροδρομίου πρόλαβε και τον συνέλαβε πριν προκαλέσει χάος στο αεροδρόμιο και θέσει σε κίνδυνο την ακεραιότητα υπαλλήλων και επιβατών.

Στην κατάθεσή του ανέφερε πως επί ένα μήνα επεξεργαζόταν στο μυαλό του την ιδέα και κατέστρωνε τα σχέδιά του.

Την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου ο νεαρός αποδέχθηκε τις κατηγορίες για απόπειρα κλοπής ιδιοκτησίας και εμπορική διάρρηξη και καταδικάστηκε σε 5ετή δικαστική επιτήρηση.