Στο πώς οι Βρετανοί τουρίστες θα εξακολουθήσουν να επισκέπτονται απρόσκοπτα την Ελλάδα ακόμα και σε περίπτωση «άτακτου» Brexit, εστιάζουν οι ελληνικές αρχές, όπως επισημαίνει δημοσίευμα του Bloomberg. 

Στο ρεπορτάζ, συγκεκριμένα αναφέρεται: «Μια ξαφνική διακοπή του τουριστικού ρεύματος των τριών εκατομμυρίων Βρετανών που επισκέπτονται ετησίως τη χώρα μπορεί να προκαλέσει σοκ σε έναν τομέα που υπολογίζεται περίπου στο ένα έκτο της ετήσιας οικονομικής παραγωγής της Ελλάδας». 

Με τις διαπραγματεύσεις για το Brexit να βρίσκονται σε πολύ δύσκολη φάση, η ελληνική κυβέρνηση προετοιμάζει μια σειρά νομοσχέδια και προεδρικές πράξεις που κρίνονται απαραίτητες για να διαχειριστεί την περίπτωση που το Brexit έρθει χωρίς συμφωνία, λένε στο πρακτορείο πηγές του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών. 

Οι Βρετανοί τουρίστες αποτελούν το 14% του τουριστικού εισοδήματος της χώρας και για να διατηρηθεί το ποσοστό αυτό, η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει ακόμα και το ενδεχόμενο να διατηρήσει το καθεστώς μη-βίζας για όσους προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα.