Από τις 10 Μαρτίου, όπου συνέβη η συντριβή του Boeing 737 Max 8 της Ethiopian Airlines, η Boeing βρίσκεται καταμεσής μίας ατέλειωτης… καταιγίδας, αφού το πολύνεκρο δυστύχημα δεν ήταν το πρώτο, αλλά ακολούθησε την αεροπορική τραγωδία της Lion Air με τον ίδιο τύπο αεροπλάνου.

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος αναμενόταν να είναι το καμάρι και το best seller της αμερικανικής εταιρείας, καθώς και ένα κρίσιμο σημείο στην εξέλιξη του στόλου της. Πλέον, όλα τα αεροσκάφη τύπου 737 Max έχουν καθηλωθεί στο έδαφος και η εταιρεία βρίσκεται αντιμέτωπη με έρευνα των αρμόδιων αρχών στις ΗΠΑ σχετικά με τις πιστοποιήσεις του αεροπλάνου, αλλά και το μάρκετινγκ.

Από την πλευρά της, η Boeing υποστηρίζει ότι η διόρθωση του προβλήματος με το λογισμικό, που ενδεχομένως οφείλεται για τα δύο δυστυχήματα, έρχεται, ωστόσο η ιστορία δε φαίνεται να τελειώνει εδώ. Οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις υλικού στη NASA έχουν προκαλέσει έντονη κριτική για την εταιρεία, ενώ ο στρατός των ΗΠΑ έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στην εταιρεία.

Από τις αρχές του μήνα, οι μετοχές της Boeing έχουν υποχωρήσει κατά 18%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας να έχει μειωθεί κατά 40 δις. δολάρια. Η διολίσθηση αυτή δε συμβαίνει συχνά σε μία εταιρεία, η οποία ανακοινώνει πολύ καλά κέρδη, ενώ οι πωλήσεις τις πέρυσι άγγιξαν τα 100 δισ. δολάρια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής εταιρείας, Ντένις Μούλενμπεργκ, τόνισε σε δημόσια επιστολή του ότι το βασικό μέλημα της Boeing είναι η ασφάλεια, καθώς και το να «διασφαλίσουμε με αξιοπιστία τα ταξίδια με τα αεροπλάνα μας».