Γράφει η Ηλέκτρα Αλευρίτη

Χαμόγελα στην αγορά, όσον αφορά στον εισερχόμενο αλλά και τον εξερχόμενο τουρισμό, έφερε η ανακοίνωση της American Airlines να συνδέσει απευθείας με πτήση της την Αθήνα με το Σικάγο το καλοκαίρι του 2019.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δρομολόγιο του αμερικανικού αερομεταφορέα θα εκτελείται από τις 3 Μαΐου έως τις 2 Οκτωβρίου 2019, ενώ οι καθημερινές πτήσεις θα εκτελούνται με το υπερσύγχρονο Boeing 787 Dreamliner και αναμένεται να προσφέρουν περίπου 70.000 νέες αεροπορικές θέσεις. Σημειώνεται επίσης ότι αυτή θα είναι η δεύτερη σύνδεση της εταιρείας με την Ελλάδα/Αθήνα, μετά και το υπάρχον δρομολόγιο Φιλαδέλφεια – Αθήνα.

Πρόκειται για μία ακόμη αεροπορική εταιρεία που εισάγει απευθείας πτήσεις μεταξύ των δύο χωρών, αναγνωρίζοντας τη δυναμική του ελληνικού τουρισμού, έπειτα από την Emirates, την Norwegian κ.ά.

Σύμφωνα με στοιχεία από την ΤτΕ για το 2018, η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση από τις ΗΠΑ παρουσίασε αύξηση 26,9% σε ετήσια βάση και διαμορφώθηκε σε 1,097 εκατ. ταξιδιώτες, με τις αντίστοιχες εισπράξεις να καταγράφουν αύξηση 28,1%, στα 1,043 δισ. ευρώ.

Εμείς ευχόμαστε οι πτήσεις να παραμείνουν όλη τη διάρκεια του 2019, ώστε οι Αμερικανοί τουρίστες να μπορούν να απολαμβάνουν την ταξιδιωτική εμπειρία στην Ελλάδα 365 ημέρες τον χρόνο –που αποτελεί άλλωστε ένα από τα μεγάλα «στοιχήματα» του ελληνικού τουρισμού– αλλά και οι Ελληνες να μπορούν να επισκέπτονται έναν από τους αγαπημένους προορισμούς, δηλαδή τις ΗΠΑ και συγκεκριμένα το Σικάγο.