Σειρά δράσεων με στόχο την εξοικείωση των ατόμων με αυτισμό με τη διαδικασία ενός ταξιδιού, αλλά και του κοινού ευρύτερα με τον αυτισμό, έχει σχεδιάσει η Hermes Airports λόγω της Παγκόσμιας Ημέρας Αυτισμού, που ήταν στις 2 Απριλίου. 

Από τις 29 Μαρτίου έως τις 5 Απριλίου 2019 ο κύριος κυκλικός κόμβος του αεροδρομίου Λάρνακας και οι είσοδοι των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου είναι φωταγωγημένοι με μπλε χρώμα που είναι το χρώμα του αυτισμού, στο πλαίσιο του παγκόσμιου κινήματος «Light it up blue». Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των επιβατών και των επισκεπτών των αεροδρομίων σχετικά με τον αυτισμό.

Να σημειωθεί πως η Hermes στήριξε και φέτος την πρωτοβουλία του Μεσογειακού Ιδρύματος Ασφάλειας Πτήσεων με τη δράση «Αυτισμός στον Αέρα», στη διάρκεια της οποίας περίπου 60 παιδιά με αυτισμό και οι συνοδοί τους αφού πέρασαν από τις διαδικασίες επιβίβασης στο αεροδρόμιο, επιβιβάστηκαν σε αεροπλάνο, το οποίο τροχοδρόμησε κι επέστρεψε πίσω στον χώρο στάθμευσής του.

Η εταιρεία στηρίζει διαχρονικά τα παιδιά και τις οικογένειες με αυτισμό, καθώς στα αεροδρόμια που διαχειρίζεται προσφέρεται πλούσιο εικονογραφημένο υλικό με χρήσιμες συμβουλές για το ταξίδι, λίστα ελέγχου και εικονογραφημένη ιστορία της διαδρομής που θα ακολουθήσουν στο αεροδρόμιο βήμα προς βήμα.