Όχι! Στη μεγαλύτερη συνάντηση του κλάδου των αερομεταφορών «Routes Europe 2019» δεν βραβεύθηκε μόνο το αεροδρόμιο Αθηνών στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική κατηγορία των +20 εκ. επιβατών, αλλά και το αεροδρόμιο Καλαμάτας μαζί με το Bilund Airport, για την κατηγορία των αεροδρομίων κάτω των 4 εκατομμυρίων επιβατών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που το βραβείο αυτό απονέμεται σε αεροδρόμιο με επιβατική κίνηση κάτω του 1 εκατομμυρίου ευρώ, όπως αυτό της Καλαμάτας.

«Ο δυναμικός σχεδιασμός μας, που υπακούει στις σύγχρονες απαιτήσεις της διεθνούς αγοράς, μαζί με τις επενδύσεις μας και τις στρατηγικές μας συνεργασίες με την ΤΕΜΕΣ Α.Ε. και την Aegean Air, αεροπορικές εταιρείες, θεσμικούς φορείς και φυσικά τον αερολιμενάρχη του αεροδρομίου της Καλαμάτας κ. Μανδηλάρη έφεραν αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα» τόνισε σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης και σημείωσε ότι: «Όταν αρχίσαμε να υλοποιούμε το σχέδιό μας αυτό λίγοι πίστεψαν στη δυναμική του. Σήμερα, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, το αεροδρόμιο της Καλαμάτας καταξιώνεται διαρκώς. Το σημαντικότερο ωστόσο είναι ότι το όφελος αυτής της προσπάθειας το καρπώνονται οι πολίτες της Πελοποννήσου και οι επισκέπτες της».