Η είδηση ότι στην είσοδο του κλειστού γυμναστηρίου της Καλαμάτας -από όπου ο πρωθυπουργός άνοιξε επισήμως την προεκλογική μάχη των ευρωεκλογών- είχαν μεταφερθεί τα μηχανήματα ασφαλείας από το αεροδρόμιο της πόλης πραγματικά εντυπωσιάζει.

Δημοσιογράφος του τοπικού Τύπου μέσα από ανάρτησή της στο facebook έγραψε: «Ασχολούμαι με τη δημοσιογραφία από το 1990 και σταθερά με την έντυπη δημοσιογραφία από το το 1994. 

Έχω καλύψει δημοσιογραφικά πολλά πολιτικά πρόσωπα, Πρωθυπουργούς, Προέδρους Δημοκρατίας… Ομιλίες τους σε κλειστούς, αλλά και σε ανοικτούς χώρους. Πάντοτε υπήρχαν μέτρα ασφαλείας. Αλλά αυτό το πράγμα ΠΟΤΕ! Μα ΠΟΤΕ! 

Να μεταφέρουν τα μηχανήματα του αεροδρομίου, σε χώρο που θα γίνει πολιτική ομιλία για να ελεγχθεί όποιος εισέλθει στο χώρο δεν το έχω ξαναδεί. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, το λιγότερο που μπορώ να πω…

– Και τα νεότερα εξαιρετικά:  Έχει επιστρατευθεί και το drone της Αστυνομίας, ξεκίνησαν και οι… προληπτικές προσαγωγές».

Ωστόσο η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας διαψεύδει το εν λόγω γεγονός.

Η ΥΠΑ στην ανακοίνωσή της παραπέμπει σε σημερινή σχετική ανακοίνωση του αεροδρομίου της Καλαμάτας και του αερολιμενάρχη Δημήτρη Μανδηλάρη η οποία και αναφέρει: «Σχετικά με δημοσιεύματα περί μετακίνησης εξοπλισμού ελέγχων ασφαλείας (X-RAY-μαγνητικές πύλες κ.λπ.) του αερολιμένα στο χώρο ομιλίας του πρωθυπουργού στην Καλαμάτα την 18-4-2019 διευκρινίσουμε ότι η πληροφορία αυτή δεν ισχύει».

Τέλος, όσον αφορά στα κολωνάκια χωροθέτησης (κορδέλες), η ΥΠΑ στην ανακοίνωσή της σημειώνει πως παραχωρήθηκαν από το αεροδρόμιο Καλαμάτας δώδεκα εξ αυτών καθώς ζητήθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να επιτελέσει το έργο της.