Ο δημόσιος αερομεταφορέας της Αργεντινής, η εταιρεία Aerolineas Argentinas, ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ακυρώνονται όλες οι πτήσεις που ήταν προγραμματισμένο να γίνουν σήμερα, εξαιτίας της γενικής απεργίας που κήρυξαν συνδικαλιστικές ενώσεις των εργαζομένων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το πρόγραμμα λιτότητας που εφαρμόζει ο πρόεδρος Μαουρίσιο Μάκρι.

Η 24ωρη απεργία που προκηρύχθηκε για σήμερα αναμένεται να παραλύσει μεγάλο μέρος της οικονομίας της Αργεντινής, που δοκιμάζεται από την ύφεση και τον πληθωρισμό, την ώρα που ο κεντροδεξιός πρόεδρος δυσκολεύεται να διορθώσει την εικόνα του ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου.

Οι ακυρώσεις των προγραμματισμένων δρομολογίων της Aerolineas Argentinas θα επηρεάσουν 350 πτήσεις και 22.000 επιβάτες, διευκρίνισε η διεύθυνση της εταιρείας με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα. «Οι ακυρώσεις αυτές οφείλονται στην απεργιακή κινητοποίηση που κηρύχθηκε την Τρίτη από συνδικάτα που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους εδάφους, τους χειριστές και τα πληρώματα», κατά την ανακοίνωση.

Ως την Κυριακή, η Aerolineas Argentinas φρόντισε να βρεθούν άλλες πτήσεις για το 40% των πελατών της που πλήττονται από τις ακυρώσεις. Με το ΑΕΠ να συρρικνώνεται και τον δείκτη τιμών καταναλωτή να έχει ξεπεράσει το 54% τους τελευταίους δώδεκα μήνες, ο Μάκρι δυσκολεύεται να συνεφέρει την οικονομία.

Ο κεντροδεξιός πρόεδρος λέει πως θέλει άλλη μια θητεία για να φέρει αποτέλεσμα η οικονομική πολιτική του, όμως δημοσκοπήσεις καταγράφουν ότι οι ψηφοφόροι έχουν χάσει την υπομονή τους.