H Emirates, ο Premier Partner και ο Επίσημος Αερομεταφορέας της Παγκόσμιας Έκθεσης Expo 2020 του Ντουμπάι, αποκάλυψε τον σχεδιασμό και την εμπειρία επισκεπτών του εξαιρετικά μοντέρνου περιπτέρου της, για την εξάμηνη τεράστια και παγκοσμίου βεληνεκούς έκθεση. O σχεδιασμός του περιπτέρου της Emirates και η εμπειρία των επισκεπτών χαρακτηρίζεται από διαδραστικές τεχνολογίες και σχεδιαστική λογική που εστιάζει στο μέλλον της Εμπορικής Αεροπορίας. Η Emirates έχει ήδη πρωτοτυπήσει, με την κατασκευή του περιπτέρου να πραγματοποιείται από τον Μάρτιο του 2019.

Η Αυτού Μεγαλειότης, Σεΐχης Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Emirates, δήλωσε: «Είμαστε αφάνταστα περήφανοι που αποκαλύπτουμε τις πρώτες λεπτομέρειες του περιπτέρου μας, γιορτάζοντας τη θεματολογία της Παγκόσμιας Έκθεσης Expo 2020 του Ντουμπάι. Ο στόχος του περιπτέρου ταυτίζεται με το στόχο της Έκθεσης, να τονώσει τη συνδεσιμότητα, να δημιουργήσει εμπειρίες και να ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα και την καινοτομία, εμπνέοντας δέσμευση για ένα καλύτερο μέλλον. Οι πρωτοποριακές εμπειρίες θα δείξουν πως τα καλύτερα έρχονται για την αεροπορία, και θα αποτελέσουν τη πλατφόρμα προβολής σχετικά με το πόσο σημαντική είναι η κινητικότητα για τον κόσμο σήμερα και στο μέλλον».

Η Emirates και το ευρύτερο πλαίσιο μεταφορών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, θα διαδραματίσουν πολύ σημαντικό ρόλο για τη συνδεσιμότητα της Έκθεσης 2020, καθώς και για το οικονομικό αποτύπωμα των μεταφορών, της φιλοξενίας και του τουρισμού, που θα συμβάλλουν 16.4 δις. ντίρχαμ στην οικονομία των ΗΑΕ, υπογραμμίζοντας τον ζωτικό ρόλο που διαδραματίζουν οι βιομηχανίες αυτές στη δημιουργία οικονομικής αξίας, φέρνοντας κοντά τους ανθρώπους και καταργώντας τα εμπόδια».

Η Αυτού Μεγαλειότης Reem Al Hashimy, Υπουργός Διεθνούς Συνεργασίας των ΗΑΕ και Γενική Διευθύντρια του Προεδρείου της Παγκόσμιας Έκθεσης Expo 2020, δήλωσε: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα φέρουμε όλο τον κόσμο κοντά, μέσω της απίστευτής αυτής Διεθνής Έκθεσης. Για περίπου 170 χρόνια, οι Διεθνείς Εκθέσεις ενώνουν τον κόσμο, σε ένα πνεύμα έμπνευσης και ενθουσιασμού για το μέλλον, εκπλήσσοντας με την καινοτομία, τον πολιτισμό, την τέχνη, το φαγητό και τη διασκέδαση.Τα αεροπορικά ταξίδια έχουν αναδιαμορφώσει την ικανότητα των ανθρώπων να γνωρίσουν όλα όσα έχει να προσφέρει ο κόσμος. Η Παγκόσμια Έκθεση Expo 2020 και η Emirates ως Επίσημος Αερομεταφορέας μας θα φέρουν όλα αυτά μαζί σε ένα μέρος, το Ντουμπάι, το 2020. Και το περίπτερο της Emirates θα εξιστορήσει τον ρόλο που θα συνεχίσουν να διαδραματίζουν τα αεροπορικά ταξίδια για τη μετατροπή της κινητικότητας, διαμορφώνοντας το μέλλον μας».

Με διάρκεια διεξαγωγής από τον Οκτώβριο του 2020 έως τον Απρίλιο του 2021, η Παγκόσμια Έκθεση Expo 2020 στο Ντουμπάι είναι η έκθεση που δεν πρέπει να χάσει κανείς, με περίπτερα από 190 χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, και ένα γεμάτο πρόγραμμα ψυχαγωγίας με καθημερινές ζωντανές εκδηλώσεις, παρελάσεις, μουσική, πολιτιστικά δρώμενα, εμπνευστικές ομιλίες, εργαστήρια και πολλά άλλα. Οι λάτρεις της γαστρονομίας που αναζητούν ιδιαίτερες ιδέες, θα μπορούν να απολαύσουν τις κουζίνες όλου του κόσμου, μέσω περισσότερων από 200 γαστρονομικών εμπειριών, από την κλασσική καντίνα φαγητού μέχρι και fine dining, καθώς και 34 μοναδικά και εντελώς νέα κόνσεπτ φαγητού στο Ντουμπάι.

Το περίπτερο της Emirates

Με βάση τα 3 θέματα του Expo 2020 του Ντουμπάι: την κινητικότητα, την ευκαιρία και τη βιωσιμότητα, το περίπτερο της Emirates σχεδιάστηκε ώστε να αντικατοπτρίζει τις δυναμικές γραμμές των φτερών των αεροσκαφών της Εταιρείας που είναι έτοιμα για απογείωση. Τα 26 αρχιτεκτονικά πτερύγια, που καλύπτουν ολοκληρωτικά το περίπτερο της Emirates, έχουν περισσότερα από 800 φωτάκια LED που δημιουργούν πολλαπλές αισθητηριακές επιδράσεις και κινήσεις σε όλη τη δομή, τα οποία θα προβάλλονται από ειδικό φωτισμό κάθε νύχτα κατά τη διάρκεια της Expo. Στο περίπτερο της Emirates χρησιμοποιούνται τελευταίας τεχνολογίας κατασκευάσματα και τεχνικές και στοιχεία βιώσιμου σχεδιασμού, όπως οι ολοκληρωμένες ηλιακές συστοιχίες, η αειφόρος κατασκευή γύρω από το χώρο, η ηλιακή σκίαση και ένα καταπράσινο τοπίο τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του περιπτέρου της Emirates.

Η τριώροφη πολυλειτουργική δομή των 3.300 τ.μ. θα βρίσκεται δίπλα στο περίπτερο των ΗΑΕ και σε κοντινή απόσταση από το περίπτερο Al Wasl, το οποίο θα είναι επίκεντρο της Έκθεσης Expo 2020 του Ντουμπάι. Το περίπτερο της Emirates έχει την δυνατότητα να καλωσορίζει περισσότερους από 56.000 επισκέπτες το μήνα κατά τη διάρκεια του Expo 2020.

Η εμπειρία των επισκεπτών

Το περίπτερο της Emirates θα προσφέρει μια γεύση του μεταβαλλόμενου κόσμου της εμπορικής αεροπορίας και θα βοηθήσει να οδηγήσει τη συζήτηση γύρω από την δύναμη της κινητικότητας και τις εξελίξεις της, τόσο στον αέρα όσο και στο έδαφος, που τελικά επιτρέπουν τη φυσική συνδεσιμότητα των ανθρώπων και των προϊόντων του πλανήτη με έναν σύγχρονο, αποδοτικό και περιβαλλοντικά βιώσιμο τρόπο.

Το εσωτερικό του περιπτέρου της Emirates περιλαμβάνει μία κλειστή κάτοψη, η οποία επιτρέπει στο φυσικό φως να εισέλθει στο χώρο, μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας. Το βιωματικό περιεχόμενο θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο, ενθαρρύνοντας την αλληλεπίδραση καθ ‘όλη τη διάρκεια της επίσκεψης. Ο δεύτερος όροφος του περιπτέρου της Emirates θα φιλοξενεί μία αίθουσα συνεδριάσεων για ομιλητές και εκδηλώσεις, ενώ στον τρίτο όροφο θα υπάρχει ένας ειδικός κήπος, για να απολαμβάνουν οι επισκέπτες το φυσικό περιβάλλον και τους πράσινους, ανοιχτούς χώρους.

Το Περίπτερο της Emirates θα βοηθήσει στο αφήγημα του μέλλοντος της εμπορικής αεροπορίας – μέσα από θέματα όπως η επιστήμη της πτήσης, οι εξελίξεις στις τεχνολογίες κινητήρων, τα νέα αεροδιαστημικά υλικά, που αυξάνουν την απόδοση και μειώνουν την κατανάλωση καυσίμων, τους καινοτόμους εσωτερικούς άξονες που επικεντρώνονται στην άνεση και την ευημερία των επιβατών αλλά και το μέλλον της εμπειρίας των επιβατών στα αεροδρόμια.

Χρησιμοποιώντας τις βασικές αρχές της αεροδυναμικής και των τεσσάρων δυνάμεων της πτήσης (ανύψωση, έλξη, βάρος, ώθηση), οι επισκέπτες θα μπορούν να κατανοήσουν την επιστήμη που κρύβεται πίσω από κάθε πτήση και να μάθουν τις βασικές αρχές της αεροπορίας. Με την αεροναυπηγική να προσπαθεί συνεχώς να βρει τρόπους για να ξεπεράσει τα όρια των πτήσεων, οι επισκέπτες θα διερευνήσουν επίσης πόσο γρήγορα θα βρεθούν οι διαφορετικές τεχνολογικές εξελίξεις στους διαδρόμους απογείωσης.

Το μέλλον των κινητήρων θα είναι ηλεκτρικό; Αυτό είναι ένα από τα ερωτήματα που θα απαντηθούν, καθώς οι επισκέπτες θα μαθαίνουν για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην πρόωση και την ώθηση του κινητήρα για τα αεροσκάφη της επόμενης γενιάς, καθώς και για τα συστήματα προώθησης αιχμής, που αυξάνουν την ώθηση και ενώ καίνε λιγότερα, συμβάλλοντας στη μείωση των εκπομπών.

Το εργαστήριο του μέλλοντος θα διερευνεί καινοτόμα μεταλλικά και σύνθετα υλικά που αναπτύσσονται, βελτιώνονται και υιοθετούνται για να προσφέρουν καλύτερες επιδόσεις πτήσεων. Είτε πρόκειται για ελαφρύτερο βάρος με μεγαλύτερη αντοχή και λιγότερη διάβρωση για την τελική βελτίωση της οικονομίας καυσίμου, αυτά τα υλικά θα μπορούσαν να είναι τα δομικά στοιχεία των αυριανών αεροσκαφών.

Η «άτρακτος του αύριο» θα βοηθήσει τους επισκέπτες να «βουτήξουν» στο φαινομενικό μετασχηματισμό που συμβαίνει στον κόσμο των εσωτερικών χώρων καμπίνας. Είτε πρόκεται για τις εξελίξεις της τεχνολογίας, των υλικών ή του χωροταξικού σχεδιασμού, το μέλλον του σχεδιασμού της καμπίνας των αεροσκαφών σκοπεύει να ανυψώσει την άνεση και την ευεξία των επιβατών και να επαναπροσδιορίσει τον τρόπο με τον οποίο ζούμε την εμπειρία της πτήσης. Οι επισκέπτες θα μπορούν να εξερευνήσουν τις δυναμικές διατάξεις καθισμάτων και την εργονομία, τις βέλτιστες εμπειρίες επί του σκάφους και τις έξυπνες διεπιφάνειες, τις αψίδες με παραθυρόφυλλα, καθώς και την τεχνολογία πίσω από τις «έξυπνες θέσεις».

Πριν από την επιβίβαση των επιβατών, οι νέες τεχνολογίες στα αεροδρόμια μεταμορφώνουν την εμπειρία ταξιδιού μας. Οι επισκέπτες του περιπτέρου της Emirates θα μπορούν να εξερευνήσουν ένα βιομετρικό σύστημα επεξεργασίας επιβατών, από άκρο σε άκρο, το οποίο όχι μόνο χρησιμοποιεί αναγνώριση ίριδας, αλλά εξετάζει επίσης την εμφάνιση τεχνολογιών που μπορούν να φορεθούν, καθώς και πολλαπλών βιομετρικών στοιχείων και συστημάτων αναγνώρισης όπως η εγκεφαλική σάρωση και η βιομετρικά αναγνωρίσιμη φωνή.

Τέλος, οι επισκέπτες θα κληθούν να δημιουργήσουν και να διαμορφώσουν το ιδανικό τους αεροσκάφος του μέλλοντος, συνδυάζοντας επιλεγμένες τεχνολογίες και προσωπικές προτιμήσεις για επιλογές φτερών, ατράκτου, κινητήρα και άλλα στοιχεία που θα τους βοηθήσουν να καθορίσουν τη δική τους εμπειρία.

Εκτιμάται ότι το 70% των επισκεπτών του Expo 2020 του Ντουμπάι θα ταξιδέψει στην εκδήλωση μέσω αεροπορικών συνδέσεων για την 6μηνη Παγκόμια Έκθεση, και το δίκτυο των 158 προορισμών σε 86 χώρες της Emirates, θα βοηθήσει στη διευκόλυνση αυτής της κινητικότητας, υποστηρίζοντας την προσέλκυση 25 εκατομμυρίων επισκέψεων, μέσω των καναλιών μάρκετινγκ της αεροπορικής. Από τις 190 χώρες που επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους στην Έκθεση Expo 2020, η Emirates θα βοηθήσει στη σύνδεση με απευθείας πτήσεις σε 67 συμμετέχουσες χώρες. Η αεροπορική εταιρεία εξακολουθεί να αξιολογεί τις ευκαιρίες για νέες πτήσεις σε αγορές που δεν εξυπηρετούνται ή υπό-εξυπηρετούνται, με σκοπό να αυξηθεί η συνδεσιμότητα με το Ντουμπάι.

Η αεροπορική εταιρεία επενδύει επίσης στην βιομετρική τεχνολογία αιχμής για να διευκολύνει την απρόσκοπτη μετακίνηση επιβατών στο Ντουμπάι, ενώ περισσότερα θα γίνουν τα επόμενα χρόνια για μια πιο συνδεδεμένη και αυτοματοποιημένη εμπειρία.