Γιορτάζοντας τη στρατηγική της συμμαχία με το φεστιβάλ γεύσης Sani Gourmet, η Emirates ταξιδεύει τους πιο αξιόλογους σεφ από την Νέα Υόρκη, το Ντουμπάι, τη Μελβούρνη και την Ιαπωνία, στην Ελλάδα. Το σημείο αναφοράς για τους λάτρεις της γαστρονομίας και των ταξιδιών, πλέον ενώνεται με την Emirates από τις 10 έως τις 14 Μαΐου 2019, στο ξενοδοχείο Sani Resort στη Χαλκιδική.

Μέρος της μοναδικής ταξιδιωτικής εμπειρίας της Emirates είναι η εν πτήσει γαστρονομία. Η αεροπορική προσφέρει τοπικά εμπνευσμένα μενού εν πτήσει στο μεγαλύτερο ιπτάμενο εστιατόριο του κόσμου. Τα μενού είναι έτσι σχεδιασμένα ώστε να καλύπτουν τις γευστικές προτιμήσεις όλων των επιβατών, με δυνατότητα επιλογής και ακολουθώντας τις τελευταίες διατροφικές τάσεις.

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος σεφ Frederik Berselius πετά από τη Νέα Υόρκη με την Emirates, για να μαγειρέψει γεύματα εμπνευσμένα από τη Βορειοανατολική Αμερική και τις σκανδιναβικές ρίζες του. Ο σεφ με τα 2 αστέρια Michelin σκοπεύει να προσφέρει μία μοναδική εμπειρία προετοιμασίας των γευμάτων από ανοιχτή κουζίνα.

Από τη Μελβούρνη, η Emirates φέρνει έναν από τους πιο αναγνωρισμένους σεφ για τη κουζίνα της Μέσης Ανατολής, τον σεφ Greg Malouf. Ο Malouf έχει μία ιδιαίτερη προσέγγιση, συνδυάζοντας την κουζίνας της Μέσης Ανατολής με μοντέρνες επιρροές και τεχνικές. Μαζί με τον σεφ Geoffrey Malouf που ταξιδεύει από το Ντουμπάι, το κόμβο της Emirates, γεφυρώνουν ανατολίτικες και δυτικές γεύσεις σε μία μοναδική γαστρονομική τοποθέτηση. Μία ομάδα πολλών αστέρων, ολοκληρώνεται από τη σεφ Bethany Dawn, η οποία εξειδικεύεται στη μεσογειακή, τη νοτιοαφρικανική και την ανατολίτικη κουζίνα. Η συγκεκριμένη σεφ έχει επίσης διακριθεί ως «πρωταθλήτρια» σε συνταγές και φαγητά της Μέσης Ανατολής.

Επίσης, από την Ιαπωνία, έρχεται ο σεφ Takagi Kazuo, η κορυφή της Ιαπωνικής κουζίνας και της μοναδικής παράδοσης του Κιότο, με 2 αστέρια Michelin, για να ξεδιπλώσει δεξιοτεχνικά μια μαγειρική παράδοση 700 ετών και να δείξει πως το παραδοσιακό φαγητό εξιστορεί γεγονότα.  

Η Emirates πιστεύει πως η γαστρονομία εν πτήσει είναι κομμάτι μίας ολοκληρωμένης μοναδικής εμπειρίας ταξιδιού, και διαλέγει να προσεγγίσει τους Έλληνες  με αυτόν τον τρόπο καθώς διακρίνονται για την ιδιαίτερη μεσογειακή τους κουζίνα. Καθώς η Emirates συνεχίζει να επεκτείνεται και να συμβάλλει στην ελληνική οικονομία και στον τουρισμό, πλέον δείχνει και έμπρακτα την υποστήριξή της μέσω της παρουσίας της στο διεθνές φεστιβάλ γεύσης Sani Gourmet.