Η Volotea, η αεροπορική εταιρεία που συνδέει μεσαίες και μικρές ευρωπαϊκές πόλεις, εγκαινίασε χθες τη δέκατη τρίτη βάση της, στο Κάλιαρι, όπου δύο Airbus A319 θα έχουν μόνιμη βάση για τη λειτουργία 15 δρομολογίων, δέκα από τα οποία προσφέρονται αποκλειστικά από τη Volotea.

Το Κάλιαρι αποτελέι την 13η βάση της Volotea στην Ευρώπη και την Πέμπτη στην Ιταλία. Με τις πτήσει που θα γίνονται με τα  δύο Airbus A319 στο ιταλικό αεροδρόμιο η Volotea θα παρουσιάσει σημαντική αύξηση  δρομολογίων και συχνοτήτων. Οι κύριοι εκπρόσωποι της περιφερειακής κυβέρνησης της Σαρδηνίας, το εμπορικό επιμελητήριο του Κάλιαρι και ο Carlos Muñoz, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Volotea, συμμετείχαν στην εκδήλωση, η οποία έλαβε χώρα στην εναρκτήρια πτήση γύρω από τη Σαρδηνία για 120 εκπροσώπους περιφερειακών θεσμών και τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Από τη στιγμή που η Volotea ξεκίνησε τις δραστηριότητές της στο Κάλιαρι το 2012,  έχει μεταφέρει πάνω από 750.000 επιβάτες, αυξάνοντας τον αριθμό των πελατών της από έτος σε έτος. Το 2018, η αεροπορική εταιρεία μετέφερε 270.000 επιβάτες από το Κάλιαρι, σημειώνοντας αύξηση 66% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Για το 2019, η Volotea θα προσφέρει 414.000 θέσεις (+44%).

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ξεκινήσουμε την πέμπτη ιταλική βάση μας στο Κάλιαρι, μια πόλη με στρατηγικό ρόλο στα αναπτυξιακά μας σχέδια. Χάρη στο άνοιγμα της βάσης, θα ενισχύσουμε περαιτέρω τη συνδεσιμότητα της Σαρδηνίας. Μετά την ανακοίνωση πέντε νέων γραμμων για αυτό το καλοκαίρι, προσπαθούμε να προσφέρουμε σε όλους τους πολίτες της Σαρδηνίας τη δυνατότητα να πετούν ευκολότερα καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους. Στην συνεχή προσπάθειά μας να στηρίξουμε την τοπική οικονομία δημιουργήσαμε και στο Κάλιαρι 50 νέες θέσεις εργασίας με αυτό το άνοιγμα βάσης», δήλωσε  ο Carlos Muñoz.