Μια νέα καινοτόμα εφαρμογή, ονόματι ConnectionSaver, παρουσίασε η αεροπορική εταιρεία United Airlines, για τους επιβάτες που ταξιδεύουν με ανταπόκριση προς τον προορισμό της επιλογής τους.

Αυτή η νέα εφαρμογή έχει ως στόχο να διασφαλίσει πως οι επιβάτες δεν θα χάσουν την πτήση ανταπόκρισης, αλλά και πως όσοι έχουν ήδη επιβιβαστεί, θα φτάσουν στον προορισμό τους στην προβλεπόμενη ώρα, χωρίς καθυστερήσεις.

Το ConnectionSaver, στέλνει προσωπικά μηνύματα σε κάθε επιβάτη με οδηγίες βήμα-βήμα για το πως να κατευθυνθεί στην πύλη ανταπόκρισης και πόσο χρόνο θα του πάρει για να φτάσει εκεί.

Το αεροδρόμιο του Ντένβερ ξεκίνησε να χρησιμοποιεί πιλοτικά από το Φεβρουάριο το ConnectionSaver και ακολούθησε το αεροδρόμιο Ο’ Χέαρ του Σικάγο. Από το φθινόπωρο σταδιακά θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται και στις υπόλοιπες βάσεις της United.

Χάρη στο ConnectionSaver, πάνω από 14.400 επιβάτες κατάφεραν το προηγούμενο τετράμηνο, να μη χάσουν την πτήση τους, αφού τα αεροσκάφη με τη βοήθεια του εργαλείου παρέμειναν στο αεροδρόμιο 6 ακόμη λεπτά πρωτού απογειωθούν.