Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης συνελήφθη καταζητούμενος διεθνώς με ερυθρά αγγελία της Ιντερπόλ.

Όπως ανακοινώθηκε, πρόκειται για έναν 64χρονο από το Ισραήλ, ο οποίος διώκεται στο Περού για υπόθεση παράνομης εμπορίας ναρκωτικών και αδικήματα κατά της δημόσιας υγείας. ενώ οι δικαστικές Αρχές της λατινοαμερικανικής χώρας ζητούν την έκδοσή του. Η σύλληψή του έγινε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης αστυνόμευσης κρατικού αερολιμένα Θεσσαλονίκης, όταν διαπιστώθηκε ότι εκκρεμεί εις βάρος του διεθνές ένταλμα.

Σύμφωνα με τα διωκτικά έγγραφα του Εθνικού Ποινικού Δικαστηρίου του Περού, φέρεται να διακίνησε ναρκωτικές ουσίες ως «υδροβιολογικά και γεωργικά προϊόντα» που εξήχθησαν από το Περού προς το Μεξικό, τη Νότια Αφρική και την Ασία. Στην ίδια υπόθεση, που αφορά το διάστημα από τον Ιούλιο του 2013 έως τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, φαίνεται να εμπλέκονται και άλλα άτομα. Ως τόπος τέλεσης των εις βάρος του αποδιδόμενων πράξεων αναφέρεται η πόλη Πιούρα, βορειοδυτικά του Περού.

Ο 64χρονος επρόκειτο να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης για να δρομολογηθούν οι διαδικασίες που συνδέονται με το αίτημα έκδοσης των Αρχών του Περού, αλλά, ο ίδιος επικαλέστηκε πρόβλημα υγείας και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου υποβάλλεται φρουρούμενος σε εξετάσεις.