Η Alitalia επιβεβαιώνεται ως η πιο συνεπής αεροπορική εταιρεία στον κόσμο κατά τους πρώτους πέντε μήνες του 2019, με το 87,9% των πτήσεων να προσγειώνονται στην ώρα τους.

Το επιβεβαίωσε η FlightStats, μια αξιόπιστη ανεξάρτητη εταιρεία των ΗΠΑ που κάθε μήνα καταρτίζει την κατάταξη των μεγάλων παγκόσμιων αεροπορικών εταιρειών με γνώμονα τη συνέπεια, συγκρίνοντας τα στοιχεία αερομεταφορέων αντίστοιχου μεγέθους και δικτύου.

Η ανάλυση της FlightStats κατέγραψε ότι η Alitalia τον Μάϊο του τρέχοντος έτους κατέλαβε την τρίτη θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών, με δείκτη συνέπειας 84%, υψηλότερο κατά 5,2 ποσοστιαίες μονάδες από τον μέσο όρο συνέπειας των παγκόσμιων αεροπορικών εταιρειών (78,8%). Η ιταλική αεροπορική εταιρεία κατέλαβε την 11η θέση στην παγκόσμια κατάταξη: το μηνιαίο αποτέλεσμα επηρέασαν ορισμένοι εξωτερικοί και έκτακτοι παράγοντες, όπως το έκτακτο κύμα κακοκαιρίας που έπληξε αρκετά ιταλικά αεροδρόμια, και η δυσλειτουργία των τεχνολογικών υπηρεσιών που παρείχαν ορισμένοι διεθνείς προμηθευτές που επιβράδυναν τις πτητικές λειτουργίες στις 5 και 14 Μαΐου. Ωστόσο, η Alitalia διατήρησε την πρώτη θέση στην κατάταξη των πιο συνεπών αερομεταφορέων του κόσμου τους πρώτους πέντε μήνες του τρέχοντος έτους.

Η FlightStats είναι μία από τις λίγες εταιρείες παροχής υπηρεσιών δεδομένων που παρακολουθεί τις πτήσεις που πραγματοποιεί κάθε αεροπορική εταιρεία. Η Flightstats ακολουθεί την μέθοδο “Α14”, δηλαδή με μία ανοχή 14 λεπτών στην άφιξη σε σύγκριση με την προγραμματισμένη ώρα προσγείωσης.