Συσσωρευμένα παράπονα, διαμαρτυρίες και καταγγελίες από επαγγελματίες του τουρισμού αλλά και από επισκέπτες του νησιού, έκαναν τον υπουργό Τουρισμού Θανάση Θεοχαρόπουλο, να επέμβει σχετικά με τα θέματα που έχουν προκείψει στο αεροδρόμιο της Ρόδου, από τις ταυτόχρονες εργασίες στο χώρο.

Έπειτα απο συνάντηση του υπουργού με τον πρόεδρο της συνομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων Ελλάδας, Παναγιώτη Τοκούζη, ενημερώθηκε για όλα τα προβλήματα λειτουργίας του και την κακή φήμη που δημιουργείται για το νησί.

Εκτός ελέγχου φαίνεται να είναι πλέον η κατάσταση με τα συνεργεία και τις εργασίες που πραγματοποιούνται ταυτόχρονα σε όλους τους χώρους, με αποτέλεσμα να επικρατεί χάος και ταλαιπωρία, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα ακόμα και να τίθενται σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Οι τουριστικού πράκτορες κάνουν έκκληση για την άμεση επίλυση των προβλημάτων, καθώς γίνονται δέκτες των διαμαρτυριών από τους πελάτες τους, πολλοί από τους οποίους σκοπεύουν να καταφύγουν ακόμα και σε μηνύσεις.

Εν όψει καλοκαιριού, σε μία ύστατη προσπάθεια να αποφευχθούν τα χειρότερα, οι εκπρόσωποι των τουριστικών γραφείων ζήτησαν συνάντηση με τον διευθυντή του αεροδρομίου Σπύρο Χαλκιά, κατά τη διάρκεια της οποίας τέθηκαν για μία ακόμα φορά τα ανοιχτά ζητήματα που προκαλούν οργή και αγανάκτηση σε ντόπιους και ξένους ενώ ζητήθηκε να καταβληθούν προσπάθειες ώστε να ομαλοποιηθεί η λειτουργία του αεροδρομίου.