Ένα νορβηγικό Boeing 737 MAX αναγκάστηκε να προσγειωθεί στη Γαλλία μετά την άρνησή της να εισέλθει στον γερμανικό εναέριο χώρο.

Στις 11 Ιουνίου, η Norwegian μετέφερε ένα άδειο Boeing 737 MAX 8 (SE-RTB) στην πτήση DY8922 από τη Μάλαγα της Ισπανίας στη Στοκχόλμη Arlanda της Σουηδίας. Ανεβαίνοντας και σε υψόμετρο 20.000 ποδών, το αεροσκάφος – το οποίο είχε απαγορευτεί για εμπορική χρήση πριν από 90 ημέρες – συνέχισε την πτήση του πάνω από την Ισπανία και τη Γαλλία.

Ωστόσο, στο Boeing 737 MAX 8, δεν επετράπη να εισέλθει στον γερμανικό εναέριο χώρο. Το αεροσκάφος πέταξε σε αναμονή ανάμεσα στις πόλεις Metz και Nancy πριν από την εκτροπή του προς το αεροδρόμιο Châlons Vatry, κοντά στο Παρίσι. Επί του παρόντος, το αεροσκάφος παραμένει στο έδαφος στη Γαλλία.

Στην πραγματικότητα, η Deutsche Flugsicherung, η οργάνωση που είναι αρμόδια για την αεροπορική ασφάλεια στη Γερμανία, απαγόρευσε τις πτήσεις της Γερμανίας με 737 MAX 8 και άλλα 9 αεροσκάφη. Η απαγόρευση παρατάθηκε πρόσφατα μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου. Η Norwegian έπρεπε να έχει ενημερωθεί σχετικά.