Η Amazon σχεδιάζει μια νέα, πλήρως ηλεκτρική εκδοχή για την παράδοση πακέτων, «μέσα σε λίγους μήνες».

Ο εκπρόσωπος της Amazon, Jeff Wilke, ανακοίνωσε στο συνέδριο της MARS στο Λας Βέγκας την Τετάρτη, ότι τα αεροσκάφη θα μπορούν να πετάξουν μέχρι τα 15 μίλια και να παραδώσουν στους πελάτες τους πακέτα κάτω από πέντε κιλά σε λιγότερο από 30 λεπτά. Ενώ αυτό μπορεί να ακούγεται σαν ένα ελαφρύ φορτίο, ο Wilke είπε ότι μεταξύ 75 και 90% των παραδόσεων του Amazon θα μπορούσε τεχνικά να αντιμετωπιστεί από τα drone.

Τα drone αποτελούν μέρος της συνεχιζόμενης ώθησης της Amazon για τη μείωση των χρόνων παράδοσης των πακέτων στους πελάτες του, καθώς προωθεί την παράδοση σε μία ημέρα για τα «Prime» μέλη στη Βόρεια Αμερική και ο υβριδικός σχεδιασμός του σημαίνει ότι μπορεί να απογειωθεί και να προσγειωθεί κάθετα, όπως ένα αεροπλάνο κατά τη διάρκεια της παράδοσης. 

Δεδομένου ότι η Amazon ανακοίνωσε για πρώτη φορά το σχέδιό της για μια υπηρεσία παράδοσης Prime Air το 2013, η εταιρεία λέει ότι έχει περάσει από περισσότερα από δύο drone με δωδεκάδες σχέδια, κανένα από τα οποία δεν ήταν τόσο αθόρυβο ή ικανό να αποφύγει άλλα αεροσκάφη, καλώδια ή ανθρώπους όπως αυτό.

«Ένα ασφαλές, πραγματικά αυτόνομο drone ήταν η μόνη επιλογή», δήλωσε ο Wilke.

 

Πέρα από την σημαντική ανακοίνωσή της μεταφοράς πακέτων με drone , η Amazon έκανε επίσης ντεμπούτο για νέα ρομπότ αποθήκης και τρόπους για την Alexa να προβλέψει πώς θέλουν να περάσουν τα Σαββατόβραδα τους οι χρήστες.