Η Middle East Airlines (MEA), η μεγάλη αεροπορική του Λιβάνου, υπέγραψε μια παραγγελία για τέσσερα A321XLRs, καθιστώντας την ΜΕΑ, την πιο πρόσφατη εταιρεία που θα εντάξει στον στόλο της αεροπλάνο της οικογένειας A321neo.

Αυτή η συμφωνία έρχεται να προστεθεί στις παραγγελίες αεροπλάνου ενιαίου διαδρόμου της Middle East Airlines με την Airbus στις 15 για το A321neo, συμπεριλαμβανομένων 11 A321neos και 4 A321XLRs με παραδόσεις που ξεκινούν το 2020. Η MEA θα χρησιμοποιήσει το A321XLR για να ενισχύσει το δίκτυό της στην Αφρική και την Ασία.

Το A321XLR είναι το επόμενο εξελικτικό βήμα από το A321LR που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της αγοράς για ακόμη μεγαλύτερη εμβέλεια και ωφέλιμο φορτίο, δημιουργώντας μεγαλύτερη αξία για τις αεροπορικές εταιρείες. Από το 2023, θα παραδώσει ένα πρωτοφανές Xtra Long Range έως 4.700nm – 15% μεγαλύτερο από το A321LR και με 30% λιγότερη καύση καυσίμου ανά κάθισμα σε σύγκριση με τα ανταγωνιστικά αεροσκάφη της προηγούμενης γενιάς. Αυτό θα επιτρέψει στους φορείς εκμετάλλευσης να ανοίξουν νέες παγκόσμιες διαδρομές, όπως από Ινδία σε Ευρώπη ή από Κίνα σε Αυστραλία. Για τους επιβάτες, η νέα καμπίνα του A321XLR θα προσφέρει την καλύτερη ταξιδιωτική εμπειρία, προσφέροντας καθίσματα σε όλες τις κατηγορίες με την ίδια υψηλή άνεση όπως και σε ένα αεροσκάφος μεγάλων αποστάσεων, με το χαμηλό κόστος των μικρότερων αεροσκαφών.

Το A320neo είναι το καλύτερο σε πωλήσεις αεροσκάφος ενός διαδρόμου στον κόσμο με πάνω από 6.500 παραγγελίες από περίπου 100 πελάτες από τότε που ξεκίνησε το 2010. Έχει πρωτοπορήσει καθώς ενσωμάτωσε τις τελευταίες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένων των κινητήρων νέας γενιάς και των βιομηχανιών σχεδιασμού καμπίνας, παρέχοντας μόνο 20% κόστος καυσίμου ανά θέση. Το A320neo επίσης προσφέρει σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη με σχεδόν 50% μείωση του αποτυπώματος θορύβου σε σύγκριση με αεροσκάφη προηγούμενης γενιάς.